Tarptautinis epizootijų biuras pirmadienį pranešė, jog šiose šalyse nustatyti nauji galvijų spongiforminės encefalopatijos (karvių pasiutligės) židiniai.

Gyvulių, mėsos ir jos produktų importas į Lietuvą visiškai uždraustas jau iš dešimties Europos šalių. Tokie apribojimai jau kurį laiką galioja Didžiajai Britanijai, Belgijai, Šveicarijai, Austrijai, Liuksemburgui ir Šiaurės Airijai ir Prancūzijai.

Lietuva per pastaruosius trejus metus iš Vokietijos įsivežė apie 900 veislinių telyčių. Mėsos ir jos produktų importuota nebuvo. Iš kitų minėtų šalių taip pat nieko neįvežta.

Įvežti jautieną ir jos produktus iš Vokietijos antradienį uždraudė ir Estija, kuri jau anksčiau nusprendė neleisti įvežti šios produkcijos iš Ispanijos ir Portugalijos.

Latvija pirmadienį uždraudė jautienos importą iš federalinių Vokietijos Šlėzvigo-Holšteino ir Saksonijos-Anhalto žemių, Lenkija - iš Vokietijos, Belgijos, Olandijos, Ispanijos ir Danijos.

Įvežti ES šalyse pagamintus pašarus, kuriuos gaminant naudojama mėsa ar kaulai, nuo antradienio draudžia ir Čekija. Tai nuspręsta po to, kai Vokietija pareiškė uždrausianti naudoti pašarus vidaus rinkoje, juos eksportuoti ir importuoti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją