Informaciją apie nesaugių saldumynų siuntą, išplatintą Europos Sąjungos (ES) valstybėse (Austrijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Maltoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Nyderlanduose ir Lietuvoje) ir Rusijoje, pateikė Čekijos atsakinga institucija Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

Kaip teigiama pranešime, ištyrus minėtus saldumynus Vokietijos akredituotoje laboratorijoje, juose buvo nustatyta vandenilio peroksido. Vandenilio peroksidas yra bespalvis, skystas vandenilio ir deguonies junginys, kurio neturi būti maisto produktuose.

„Pagal gamintojo pateiktą informaciją, teršalai pudinguose galėjo atsirasti gamybos proceso metu per įrenginius, fasuojant pagamintą masę į pakuotes“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant patikrino siuntos gavėją – „Maxima LT, UAB“ didmeninės prekybos sandėlį (Kirtimų g. 578, Vilnius) ir nustatė, kad įmonė iš vokiečių didmenininko įsigijo 24 tūkst. vnt. (po 70 g, tinkamumo vartoti terminas iki 14-12-2014, partijos Nr. 143841) šokoladinių bei vanilinių pudingų su žaisliukais „Kids world dogs“ ir 31,2 tūkst. vnt. (po 70 g., tinkamumo vartoti terminas iki 14-12-2014, partijos Nr. 143931) kakavos ir vanilės skonio pudingų su žaisliukais „Puponautai“.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė prekiauti nesaugiais saldumynais, nurodė šiuos produktus surinkti iš rinkos ir saugiai sunaikinti.

Pirkėjai, įsigiję minėtų saldumynų, gali sugrąžinti juos pardavėjams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Iš prekybos pašalino jau prieš kelias dienas

„Maxima“ prekybos tinklo Lietuvoje atstovė spaudai Renata Saulytė teigė, kad prekybos centras informaciją apie pudinguose rastą ne maisto pramonei skirtą produkciją gavo prieš dvi dienas iš čekų tiekėjo.

„Jau prieš dvi dienas užblokavome šių produktų pardavimą per kasas. Taip pat produktą surinkome iš parduotuvių lentynų ir grąžinsime tiekėjui, kur produktai bus saugiai sunaikinti“, - komentavo ji.

R. Saulytė pabrėžė, kad „Maxima“ iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos dar nėra gavusi galutinio sprendimo ir nurodymo pašalinti produkciją iš prekybos.

„Tačiau prevenciškai patys surinkome ir jau kelios dienos šiuo produktu nebeprekiaujame“, - sakė ji.

Paklausta, kiek laiko buvo prekiauta nurodytu pudingu, R. Saulytė teigė, kad iš prekybos pašalinta tik tam tikra partija pudingų.

„Yra skirtingos partijos, o uždrausta prekiauti tik vienos partijos gaminiais. Ši partija buvo gauta neseniai, galiojimo laikas apie mėnesį, tai galbūt galėjo būti, kad buvo ja prekiaujama, kol gavome informaciją iš čekų, kad reikia pardavimus stabdyti“, - kalbėjo pašnekovė.

Pasak jos, parduotuvių tinklas ir toliau prekiaus minėtais pudingais su puponautais, nes problemos aptiktos tik vienoje gaminių partijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)