„Siekiant didesnio produktyvumo, turite užtikrinti, kad atlyginimų augimas nebūtų pernelyg spartus. Šiame kontekste, rekomenduotume pristabdyti minimalaus mėnesio atlyginimo kėlimą, kuris buvo pakankamai spartus nuo 2012 metų“, - trečiadienį spaudos konferencijoje Vilniuje kalbėjo TVF misijos vadovas Lietuvai Christophas Klingenas.

Anot jo, šalies ekonomikos augimas šiemet turėtų paspartėti iki 2,7 proc., nes išorės aplinka tampa vis mažesne našta eksporto augimui, infliacija yra žema, kartais net neigiama, o viešieji finansai po daugelio metų susitvarkė.

Premjeras A.Butkevičius sako, kad Vyriausybė neskubės dar didinti MMA.

„Pastaruoju metu prasidėjo diskusija dėl minimalaus atlyginimo didinimo, ar nedidinimo. Turime tam tikrų pageidavimų iš profsąjungų lyderių, kad reikėtų neskubėti, o atlikti analizę, pasitarti Trišalėje taryboje ir priimti sprendimus.

Optimizmo, koks buvo anksčiau, kad reikėtų kuo dažniau kelti minimalų atlyginimą, nėra. Reikia vertinti ir regionuose esančią ekonominę padėti, tad elgsimės labai atsakingai“, - spaudos konferencijoje kalbėjo ministras pirmininkas.

TVF atstovas pažymėjo, kad bendra Lietuvos ūkio padėtis yra palanki, tačiau siekiant išlaikyti pasiektus rezultatus, reikėtų didinti šalies produktyvumą.

Kartu Ch. Klingenas teigė, kad Lietuva turi tęsti darbo santykių reformą, mažinti pajamų nelygybę ir tęsti kitas svarbias struktūrines reformas.

A. Butkevičiaus teigimu, šalis ketina skatinti geresnę žmogiškųjų išteklių plėtrą ir panaudojimą, skirti paramą įmonių modernizavimui ir toliau gerinti verslo aplinką, o mokestinę struktūrą koreguoti taip, kad ji skatinti šalies ekonomikos augimą.

„Lietuvos ekonomika yra atvira ir neigiamą poveikį galėtume patirti per prekybos kanalus, bet mums pavyksta greitai persiorientuoti į naujas rinkas. Manau, jau galime konstatuoti, kad amortizavome esmines neigiamas embargo pasėkmes“, - kalbėjo Lietuvos premjeras.

Paskutinį kartą MMA didėjo šių metų pradžioje - tuomet ji padidinta 25 eurais iki 350 eurų, o nuo liepos 1 dienos ji didės dar 30 eurų iki 380 eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (559)