Pagrindinį dėmesį fondas skiria Vyriausybės ir TVF susitarime numatytų pirmojo pusmečio ekonominių rodiklių įgyvendinimui.

Tai ketvirtadienį po TVF ekspertų ir premjero Andriaus Kubiliaus susitikimo žurnalistams sakė fondo atstovas Lietuvoje Markas Hortonas. Tai buvo baigiamasis savaitę Vilniuje dirbusios TVF misijos pokalbis su Vyriausybės vadovu.

"Dabar pagrindinis tikslas yra pasiekti, kad būtų įgyvendinti numatyti pirmojo pusmečio ekonominiai rodikliai", sakė M. Hortonas.

Nepaisant to, kad Vyriausybei nepavyko visiškai pasiekti pirmojo ketvirčio ekonominių rodiklių, gegužės mėnesį pradėjusios didėti biudžeto pajamos suteikia gerą galimybę pasiekti pirmojo pusmečio ekonominius tikslus, teigė TVF atstovas.

Anot jo, šiems tikslams pasiekti biudžeto išlaidų mažinimo gali neprireikti.

"Prasidėjo ekonomikos atsigavimas, ypač labai stiprus eksporto augimas suteikia vilčių, kad toliau didės biudžeto pajamos ir radikalių priemonių neprireiks", tvirtinio M. Hortonas.

Tačiau, anot jo, Vyriausybė turi ir toliau laikytis griežtos finansų politikos išlaidų atžvilgiu, stiprinti mokesčių administravimą, daugiau dėmesio skirti muitinės veiklai.

Kita TVF misija į Vilnių ketina atvykti liepos mėnesį - tuomet ji atliks pirmąją TVF ir Lietuvos Vyriausybės bei centrinio banko prevencinio susitarimo apžvalgą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją