R. Achmetovas laikomas artimu buvusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus bendražygiu. Bendrovė paskelbė pradedanti pokalbius su kreditoriais. 

„Grupė pranešė, kad ją ištiko bankrotas, todėl pradedami trys projektai dėl obligacijų turėtojų sutikimo (atidėti išpirkimus - DELFI), išmokų terminas – 2015, 2017 ir 2018 metai“, - skelbiama pranešime.

R. Achmetovo turtas „Bloomberg“ milijardierių indekse pernai buvo įvertintas 13,2 mlrd. dolerių, „Forbes“ duomenimis, jo turtas vertas 6,9 mlrd. JAV dolerių.

Kaip rašo UNIAN, remiantis paskelbta informacija, šių projektų tikslas – pagrindinės iki 2015 m. gegužės 20 d. obligacijų sumos padengimo atidėjimas.

Taip pat siekiama gauti obligacijų turėtojų sutikimą, kuriuo jie atsisakytų savo teisės reikalauti padengti obligacijas dabartiniais ir ateityje galinčiais pasitaikyti nemokumo atvejais 2015, 2017 ir 2018 metais.

„Tęsiamos derybos su kreditoriais dėl išankstinio eksporto finansavimo, norima pasirašyti ir sutartį dėl veiksmų nesiėmimo ir sutikimo atsisakyti pateikti reikalavimus dėl dalies įsipareigojimų nevykdymo, o tai suteiks galimybę sėkmingiau restruktūrizuoti įmonės įsiskolinimus“, - teigiama oficialiame pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)