UAB „mogo LT“ skirta 0,04 proc. 2015 m. bendrųjų veiklos pajamų dydžio, t. y. 1 411 eurų, bauda. Patikrinus šios bendrovės sudarytų 50 vartojimo kredito sutarčių, nustatyta, kad įmonė nesurinko iš klientų pakankamai informacijos apie jų pajamas ir neįsitikino jų tvarumu. Be to, bendrovė nesurinko pakankamai informacijos ir netinkamai vertino surinktus duomenis apie vartojimo kredito gavėjų finansinius įsipareigojimus.

UAB „mogo LT“ atsakingojo skolinimo reikalavimus pažeidė ir dėl to, kad nesurinko informacijos apie klientų sutuoktinių pajamas, šių pajamų tvarumą ir įsipareigojimus finansų įstaigoms. Bendrovė pripažino padarytus pažeidimus.

UAB „Lateko lizingas“ skirta 0,03 proc. 2015 m. bendrųjų veiklos pajamų dydžio, t. y. 514 eurų, bauda. Patikrinus šios bendrovės sudarytas 42 vartojimo kredito sutartis, nustatyta, kad keliais atvejais ji netinkamai įvertino klientų pajamų tvarumą. Nustatyta, kad UAB „Lateko lizingas“ tvariomis vartojimo kredito gavėjų pajamomis netinkamai laikė pajamas, asmenų gautas darbovietėje, kurioje, teikdami paraišką, jie jau nebedirbo, taip pat neatsižvelgė į trumpesnį kaip 4 mėn. vartojimo kredito gavėjo darbo stažą.

Be to, bendrovė daugiau nei puse atvejų netinkamai vertino vartotojų įsipareigojimus finansų įstaigoms. UAB „Lateko lizingas“ pripažino padarytus pažeidimus ir ėmėsi priemonių jiems ištaisyti.

UAB „S. IMPERIJA Creditor.lt“ skirta 0,04 proc. 2015 m. bendrųjų veiklos pajamų dydžio, t. y. 110 eurų, bauda. Šios bendrovės padaryti pažeidimai nustatyti ištyrus kliento skundą. UAB „S. IMPERIJA Creditor.lt“ netinkamai įvertino kliento kreditingumą, nes naudojo tik jo paraiškoje nurodytą, tačiau jokiais įrodymais nepagrįstą įsipareigojimų finansų įstaigoms dydį, t. y. nesurinko pakankamai duomenų apie kliento turimus finansinius įsipareigojimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)