Vertybinių popierių komisija ketvirtadienį neįregistravo dešimties metų trukmės 12 mln. litų nominalios vertės obligacijų emisijos, nes dėl jų išleidimo buvo priimtas tik telekomo valdybos sprendimas.

Kaip BNS sakė VPK Registravimo skyriaus vyriausioji specialistė Asta Sinkevičienė, tai prieštarauja akcinių bendrovių įstatymui ir įmonės įstatams. Todėl, pasak jos, "Lietuvos telekomas" vėl galės kreiptis į VPK tik po to, kai bus priimtas atitinkamas akcininkų sprendimas.

Pasak ketvirtadienį išplatinto telekomo pranešimo spaudai, bendrovė artimiausiu metu ketina sušaukti visuotinį akcininkų susirinkimą, kuriame būtų priimtas nutarimas dėl obligacijų emisijos bei pakeisti įstatai. Tai leistų "Lietuvos telekomui" ateityje išvengti panašių problemų.

Būsimųjų obligacijų metų palūkanos bus 12 procentų. Emisiją sudarys 12 tūkst. obligacijų, kurių vienos nominali vertė - 1000 litų. Obligacijos bus platinamos nominalia verte neviešai, planuojama, kad jas išpirks iki 100 investuotojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją