Pirmadienį Lietuvos Vyriausybė parduoda 25 proc. telekomo akcijų, mokant už akciją 3,15 lito. Dėl mažos paklausos parduodamas akcijų paketas buvo sumažintas nuo 35 iki 25 proc., o kainą Vyriausybės atstovams pavyko padidinti 15 centų - investuotojai siūlė žemiausią jos ribą - 3 litus.

Pasak telekomo privatizavimo patarėjų, tarptautinė akcijų paklausa viršijo sumažintą pasiūlą, todėl ne visi užsienio investuotojai gaus norėtą akcijų kiekį.

"Kainą diktavo užsienio fondai, kurie nebūtų įsigiję akcijų, jeigu nebūtų padaryta nemaža kainos nuolaida. O tai leidžia tikėtis, jog biržoje akcijos brangs", dienraščiui "Verslo žinios" sakė "Hansabanko" finansų makleris Tomas Andrejauskas.

Pasak kitų analitikų, telekomo akcijos turi puikią galimybę brangti. Tikėtina, kad pirmosiomis dienomis bus nemaža akcijų paklausa, ir tai akcijos kainą turėtų pakelti iki 3,50 lito.

"Pirma prekybos sesija greičiausiai bus labai atsargi. Manau, kad privatizavimo patarėjai yra pasiruošę bent jau pirmoms porai sesijų. Aišku, kainų pokyčius lems ir rinka, tačiau patarėjai turėtų neleisti įsivyrauti dideliems kainų svyravimams", BNS sakė finansų maklerio įmonės "Finasta" makleris Aurelijus Rimkus.

Pasak "Baltijos vertybinių popierių" Prekybos skyriaus viršininko Dmitrijaus Dutovo, sunku prognozuoti, kaip prasidės prekyba akcijomis biržoje, nes mažai kas tikėjosi tokios nedidelės kainos ir paklausos.

"Beveik visi galvoja, kad prekybos atidarymo kaina bus 5-10 proc. didesnė už viešojo pardavimo kainą. Šiandien tikrai neturėtų būti pardavėjų, kurie pirkę akcijas po 3,15 lito, rinkoje jas pasiūlytų pigiau. Vargu ar apskritai šiandien bus labai daug pardavėjų", BNS sakė D. Dutovas.

Anot jo, ateityje daug lems užsienio investuotojai - jei jie domėsis akcijomis, jos brangs. "Dabar rinkoje vyrauja nuomonė, kad telekomo akcijos yra labai pigios ir perkančių jas turėtų atsirasti", sakė D. Dutovas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją