Kai kurie finansų ekspertai pastebi, kad pigesnės akcijos tik padidins jų paklausą. Peteris Lovašas (Peter Lovas), telekomo privatizavimo patarėjo "Dresdner Kleinwort Benson" atstovas, iš anksto buvo įspėjęs, kad telekomunikacijų įmonių akcijų kainos kritimas tarptautinėje rinkoje, neigiamai atsilieps ir "Lietuvos telekomo" akcijų kainai.

Ekspertai mano, kad patarėjų nustatytas akcijos pardavimo kainos intervalas garantuos sėkmingą jų platinimą. Parduodamų "Lietuvos telekomo" akcijų kainos intervalas yra 3–3,80 Lt, tarptautiniams depozitoriumo sertifikatams (GDR) – 7,5–9,5 USD (vieną GDR sudaro 10 "Lietuvos telekomo" akcijų).

Visą “Lietuvos telekomą” privatizavimo patarėjai įvertino 2,445–3,097 mlrd. Lt, o valstybė už 35,03% telekomo akcijų turėtų gauti iki 1,085 mlrd. Lt.

Pasak Endriu Edmondo (Andrew Edmond), vieno iš privatizavimo patarėjų "Dresdner Kleinwort Benson" atstovo, galutinė "Lietuvos telekomo" akcijos kaina gali būti mažesnė arba didesnė nei skelbtas kainos intervalas.

“Toks variantas galimas, tačiau intervalo paskirtis yra orientuoti investuotojus į tam tikrą kainą. Mes tikimės, kad galutinė kaina pateks į intervalo ribas”,– teigė p. Edmondas. Galutinė akcijų kaina bus paskelbta birželio 12 d., atsižvelgus į užsienio investuotojų siūlymus.

“Smukus telekomunikacijų bendrovių akcijoms, daugelis tikėjosi, jog telekomo VP kaina bus mažesnė nei 4 Lt, nes jie bus platinami tarptautinėse rinkose, todėl turime taikytis prie šių rinkų”,– teigė Tomas Andrejauskas, “Hansabanko” finansų makleris. Jo nuomone, esant tokiam telekomo akcijų kainos intervalui, jos turėtų būti platinamos sėkmingai.

“Jeigu VP kainuotų per 4 Lt, tuomet vargu ar akcijos būtų išpirktos, o dabar paklausa gali net viršyti pasiūlą”,– mano p. Andrejauskas. Jo nuomone, akcijų pardavimo kaina turėtų būti netoli intervalo viršutinės ribos, o žemiausioji palikta apsidrausti nuo dar didesnio užsienio šio sektoriaus rinkų kritimo.