Ją padidino ir Privatizavimo komisijos pirmininko Eduardo Vilko pareiškimas, kad akcijų pardavimas gali būti sustabdytas, jeigu akcijos kaina bus per maža. Tačiau E. Vilkas pabrėžė manąs, jog tokia galimybė mažai tikėtina.

Vilniaus banko darbuotojai, priimantys gyventojų paraiškas, teigė, jog žmonės iš karto į tai sureagavo.

"Telefonas tiesiog raudonas, žmonės klausia, ką daryti", BNS sakė bankininkas, nenorėjęs viešai sakyti pavardės.

"Jeigu pardavimas bus atidėtas, Lietuvai bus labai blogai - žymiai blogiau nei parduoti akciją už 3,80 lito. Dabar jau vyksta procesas, žmonės neša pinigus, kaip jiems reikėtų išaiškinti, kad viskas baigta. Reikėjo apie tai kalbėti, kai nebuvo paliesti realūs pinigai ir realūs interesai", aiškino Vilniaus banko darbuotojas.

"Vyriausybė šiuo metu atidžiai stebi padėtį rinkoje. Vyriausybės nuomone, iki birželio 12 dienos "Lietuvos telekomo" privatizavimo patarėjas dar gali intensyviai dirbti ir pasiekti pačias geriausias akcijų pardavimo sąlygas", rašoma antradienį išplatintame Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime spaudai.

Vyriausybė arba jos paskirta komisija, atsižvelgusi į telekomo privatizavimo patarėjų rekomendacijas, birželio 10 dieną, šeštadienį Londone turėtų patvirtinti galutinę telekomo akcijos kainą.

Pagal iš anksto paskelbtą grafiką birželio 12 dieną numatyta viešai parduoti 35,03 proc. valstybės valdomų telekomo akcijų.

Pasak Privatizavimo komisijos pirmininko Eduardo Vilko, gali būti, kad telekomo akcijų pardavimas bus sustabdytas, jeigu akcijos kaina bus per maža.

Kuri kaina galėtų būti per maža, E. Vilkas teigė nežinąs. Paskelbtas preliminarus kainos intervalas yra 3-3,80 lito.

"Tokia galimybė yra, bet aš manau, kad taip neatsitiks. O jei atsitiktų, nukelti reikėtų iki tol, kol akcijų kaina taps didelė. Tam gali prireikti metų ar kelių, bet aš manau, kad toks variantas nėra priimtinas", kalbėjo E. Vilkas.

Kai kurie ekspertai siūlo telekomo akcijų paketo pardavimą atidėti bent iki rudens, tačiau, anot E. Vilko, "rudenį nebus geriau".

Pakankamai mažą telekomo akcijos kainą iš esmės lėmė nepalanki padėtis tarptautinėse rinkose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją