Antrąją vietą vienoje iš kategorijų užėmė bendrovės alus "Ekstra".

Laimėjimas "Švyturio" generaliniam direktoriui Tomui Kučinskui buvo įteiktas birželio 19-ąją Niujorke vykusioje oficialioje ceremonijoje.

"Pasaulio alaus taurės čempionato medalis įrodo, jog "Ekstra" atitinka visus subtiliausius kokybės reikalavimus ir yra viena geriausių alaus rūšių pasaulyje", teigiama antradienį išplatintame pranešime spaudai.

"Švyturys" buvo vienintelė Lietuvos ir viena iš keturių Rytų Europos alaus daryklų, dalyvavusių Pasaulio alaus taurės finaliniame etape.

Iš 1160 prestižiniame konkurse dalyvavusių alaus rūšių į taurės finalą pateko 145, kurios varžėsi dėl apdovanojimų 70-yje kategorijų.

Savo produkcijos konkursui pateikė 365 alaus daryklos iš 37 šalių. "Švyturys" tarptautinei profesionalių aludarių komisijai pateikė dviejų rūšių alų: "Ekstra" ir "Švyturys".

"Švyturio" alus dvejus metus iš eilės (1997 ir 1998 metais) pelnė aukso medalį "Lietuvos metų gaminio" konkurse.

Pasaulio alaus taurę kas dveji metai rengia JAV aludarių asociacija. Šis konkursas dažnai vadinamas alaus olimpiada ir yra vienas iš prestižiškiausių tarptautinių alaus konkursų.

Per penkis šių metų mėnesius "Švyturys" pardavė 2,037 mln. dekalitrų alaus ir užėmė 26,6 proc. Lietuvos alaus rinkos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją