Tai pranešama ketvirtadienį išplatintame Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime spaudai.

Jame patvirtinama, jog gautas Olandijos bendrovės "B. B. Bredo B. V." laiškas, kuriame pranešama, kad investuotojas negali sumokėti už "Lisco" akcijų paketą.

Pasak pranešimo, laiške pirkėjas reiškia nepasitenkinimą tuo, kad sutarties partneris - Valstybės turto fondas nesiėmė veiksmų pašalinti aplinkybių, trukdančių būsimam bendrovės kontrolinio akcijų paketo turėtojui valdyti įmonę. Investuotojas taip pat mano, kad jo teisę valdyti "Lisco" apriboja smulkiųjų įmonės akcininkų inicijuotas teismo procesas, kuris kol kas trukdo dalį "Lisco" laivų registruoti kaip atskiras ofšorines bendroves Maršalo salose.

"Vyriausybė įsitikinusi, kad iš Lietuvos pusės sutarties sąlygos nebuvo pažeistos, strateginiam investuotojui nebuvo trukdoma vykdyti sutartyje numatytus įsipareigojimus", rašoma pranešime.

Anot jo, Rolando Pakso Vyriausybė pasiryžusi ir toliau tęsti valstybinių įmonių privatizavimą, skatinti užsienio investuotojų atėjimą į Lietuvą bei sudaryti jiems palankias verslo plėtojimo galimybes.

"Bredo" savininkas Denny Jonananoffas (Denis Johananofas) BNS atsisakė komentuoti sprendimą ir jo motyvus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją