Dokumente remiamasi prielaida, kad naftos kaina šiemet sieks vidutiniškai 50 JAV dolerių už barelį. Institucijos analitikai mano, kad gyventojų realiosios pajamos per šiuos metus kris maždaug 9 proc. Apie tai praneša laikraštis „Kommersant".

Jau 2015 metais, rodo ministerijos vertinimai, po itin pakilusios prekių paklausos 2014-aisiais, namų ūkiai savo išlaidas ne maisto produktams sumažins 10,5 proc., o mokamoms paslaugoms - 5 proc. Pirmiausiai piliečiams teks atsisakyti teisininkų (-8,3 proc.) paslaugų, medikų paslaugų (-7,8 proc.), apriboti lankymąsi kultūriniuose renginiuose (-7,6 proc.) ir turistines keliones (-6,7 proc.).

Tokiu atveju biudžeto nuostoliai dėl sumažėjusio BVP, Ekonomikos plėtros ministerijos skaičiavimais, sieks 2,35 trln. rublių. Infliacijos lygis šiais metais sudarys daugiau nei 12 proc. Atsiimamas investuotojų lėšas iš Rusijos institucija įvertino viršysiant 100 mlrd. JAV dolerių. Realiosios gyventojų pajamos sumažės ne mažiau kaip 8 proc.

Pasak ministerijos, federalinio biudžeto deficitas šiais metais sieks 3,8 procento BVP. Daugiausiai susidaręs trūkumas bus dengiamas iš šalies rezervinio fondo bei Nacionalinio gerovės fondas. Dėl šios priežasties rezervų fondo dydis dar iki šių metų pabaigos smuks nuo dabartinių 6,8 proc. iki 3,2 proc. BVP.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad 2014 m. Rusijos BVP išaugo 0,6 proc. Taigi, vertinant absoliučiaisiais rodikliais, BVP pasiekė 71 trln. rublių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)