„Per šiuos metus Lietuva padarė ryškų proveržį spartindama stojimo į EBPO procesą. Ir toliau sieksime, kad visos suplanuotos reformos būtų įvykdytos laiku ir jau kitais metais Lietuva taptų visateise šios organizacijos nare“, - teigė Vyriausybės kanclerė.

EBPO atstovams pristatytos Seime priimtos Miškų įstatymo pataisos dėl urėdijų konsolidavimo, taip pat teisės aktų pakeitimai, leidžiantys pradėti kelių priežiūros įmonių jungimą. Pažymėta, kad taip norima efektyvesnės ir skaidresnės valstybės valdomų įmonių veiklos.

Vyriausybės kanclerės M. Dargužaitės teigimu, įgyvendindami šias reformas ne tik siekiame įstoti į EBPO, tačiau jos reikalingos ir mūsų šalies ekonomikos augimui bei efektyviam turto valdymui.

Pasak EBPO Teisės departamento direktoriaus Nikolo Bonučijo (Nicola Bonuccio), Lietuvos Vyriausybė deda dideles pastangas siekiant narystės EBPO.

„Norime pasidžiaugti Jūsų šalies nuveiktais darbais antikorupcijos, valstybės valdomų įmonių srityse, taip pat pradedama vykdyti urėdijų reforma“, - teigė EBPO atstovas.

2015 m. birželio 4 d. EBPO Ministrų Tarybos susitikime Lietuva buvo oficialiai pakviesta pradėti stojimo procesą. Tikimasi, kad sprendimas dėl narytės bus priimtas 2018 m. birželį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)