Manoma, kad per šią savaitę į regioną turėtų atskristi apie 1700 privačių lėktuvų, kurie padidins oro uosto užimtumą 10 proc. Tai reiškia, kad jame trūks nusileidimo vietų, rašo newsweek.com.

Šveicarijos ginkluotosios pajėgos pirmą kartą atvėrė vieną iš savo karinių oro bazių, kad padėtų susitvarkyti su lėktuvų srautais. Tokioms privačių orlaivių bendrovėms kaip „PrivateFly“, „Netkets“ ir „VistaJet“, tai kol kas yra pats aktyviausias metų laikas.

„Kadangi praėję metai buvo labai įtempti, privačių lėktuvų klientai žino, kad reikia rezervuotis iš anksto“, - sakė „PrivateFly“ vadovas Adamas Twidellis, pastebėjęs išaugusią privačių lėktuvų paklausą prieš keturias dienas truksiantį ekonomikos renginį, kuris prasideda trečiadienį.

„VisaJet“ įkūrėjas Thomasas Flohras, kurio bendrovė už lėktuvų nuomą prašo nuo 10 tūkst. iki 15 tūkst. dolerių už valandą, teigė, kad iš toli į Davosą skrendantiems klientams teikiamos papildomos paslaugos, pavyzdžiui, nemokamas skrydos sraigtasparniu.

Sraigtasparnių paklausa taip pat yra padidėjusi. Pernai šio renginio metu iš Ciuricho oro uosto kilo beveik 200 sraigtasparnių, atgabenę apie 20 proc. iš 2500 konferecijos dalyvių.

Tikimasi, kad renginyje dalyvaus platus spektras svečių, tarp jų buvęs JAV viceprezidentas Alas Gore`as, kuris pabrėš būtinybę kovoti su klimato kaita, bei popmuzikos žvaigždė Pharrellas Williamsas, kuris kalbės, kaip gaminti medžiagą iš perdirbamo plastiko.

Į Davosą turi atvykti 40 valstybių vadovų, taip pat 2500 verslo lyderių, diskutuosiančių apie ekonomikos augimo problemas, geopolitiką ir internetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)