Kaip nurodo investicijų pritraukimu besirūpinanti VšĮ „Investuok Lietuvoje“, gamykla, kurioje planuojama sukurti 320 naujų darbo vietų, gamins elektromechaninę įrangą žinomiausių prekės ženklų sunkiajam transportui.

„Mums svarbu užtikrinti aukščiausią gaminių kokybę ir nuolatinį tobulinimą, taigi kurdami gamybos padalinius ieškome stiprias elektromechanikos kompetencijas turinčių darbuotojų, kurie sugebėtų ne tik pagaminti produktus, bet ir prisidėtų prie jų tobulinimo. Esame anksčiau dirbę su partneriais Lietuvoje, todėl jau žinojome, kad čia tikrai rasime talentingų darbuotojų. Turint omenyje, kad gaminius ketiname eksportuoti daugiausia į Skandinavijos valstybes, ypač Suomiją, Lietuva mums buvo patraukli ir dėl savo geografinės padėties bei išvystytos infrastruktūros“, ‒ sprendimą Timas Seppä komentuoja „PKC Group“ viceprezidentas Europai.

Suomijos įmonė „PKC Group“ jau 45 metus projektuoja ir gamina komercinių automobilių kabelių pynes bei elektromechanines sistemas, kurios montuojamos sunkiasvorėje krovininėje ir žemės ūkio technikoje. „PKC Group“ gaminiai naudojami vilkikuose, autobusuose, žemės ūkio, miškininkystės ir kitose transporto priemonėse.

L.e.p. VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Arvydo Arnašiaus teigimu, „PKC Group“ sprendimas įsikurti Lietuvoje labai svarbus net keliais aspektais: „„PKC Group“ gamybos padalinys sukurs 320 naujų darbo vietų Panevėžio regione. Nedarbo lygis Panevėžio apskrityje pernai siekė beveik 16 proc., taigi įmonė, galinti pasiūlyti darbo vietas tiek labai aukštos kvalifikacijos specialistams, tiek mažesnės kvalifikacijos darbuotojams ženkliai prisidės prie nedarbo mažinimo. Taip pat ypatingai svarbu tai, kad visame pasaulyje 20 tūkst. darbuotojų turinti gamybos milžinė su moderniomis technologijomis ir pažangiausia vadybos praktika žengia būtent į šalies regionus prisidėdama prie Panevėžio elektromechanikos kompetencijų augimo“, ‒ tvirtina A. Arnašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)