Paskutiniame miesto tarybos posėdyje buvo pritarta sprendimui išnuomoti pramonės parke esantį žemės sklypą įmonei „Saldis“. Alytaus miesto savivaldybė investicijų sutartį su minėta įmone pasirašė dar šių metų rugpjūčio mėnesį.

Nors įmonė gavusi palankias sąlygas verslui jau žengė pirmuosius žingsnius, įmonės vadovas nepanoro komentuoti būsimų investicijų ir veiklos. „Dar viskas labai toli“, - sakė įmonės „Saldis“ vadovas Linas Sriubas.

Alytaus pramonės parke įsikursianti įmonė planuoja pastatyti gamybinės bei sandėliavimo paskirties pastatą, kuriame įsigijus reikiamą įrangą bus gaminami konditerijos kepiniai.

Planuojama sukurti nuo trisdešimties iki septyniasdešimties naujų darbo vietų.

Naujasis investuotojas įsipareigoja ne vėliau kaip per du metus nuo žemės sklypo nuomos sutarties pasirašymo dienos pradėti statybas. Įmonė „Saldis“ statyboms ir įrenginiams pagal sutartyje numatytus įsipareigojimus investuos ne mažiau kaip pustrečio milijono litų į vieną hektarą.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėjos Auksės Juonienės, Alytaus miesto savivaldybė investuotojams yra patraukli dėl siūlomų palankių sąlygų.

„Norintys veiklą vykdyti pramonės parke verslo atstovai įsipareigoja investuoti ne mažiau kaip 2,5 milijono litų į vieną hektarą, tačiau jie penkeriems metams nuo statybos leidimo išdavimo dienos yra atleidžiami nuo žemės nuomos ir nekilnojamo turto mokesčio, o kitus metus - taikoma 50 procentų lengvata“, - apie Alytaus pramonės parko specifiką pasakojo A. Juonienė.

Anot jos, pastačius statinius investuotojui yra suteikta galimybė žemės sklypą išsipirkti. Sklypas pramonės parke yra išnuomojamas be aukciono.

Pramonės parke šiuo metu jau yra pastatytos hidraulinių jungčių, kokoso aliejaus bei kakavos, sulčių ir kitų gaiviųjų gėrimų gamyklos. Pasirašytos investicijų sutartys su logistikos įmone „EDU“ bei įmone „Baltijos NT“, ketinančia gaminti giluminės reljefinės spaudos būgnus.

Dar viena investicijų sutartį buvo ruošiamasi pasirašyti su įmone „Ordo“, ketinusia Alytuje gaminti medienos drožles. Tačiau įmonė savo planų atsisakė ir veiklai pasirinko miškingą Varėnos rajoną.