„Padėtis dabar dar nepagerėjo, bet vis dėlto tendencija teikiama. Kaip jau sakiau, mūsų BVP (pernai) nusmuko 3,7 proc.; šiems metams vyriausybės prognozuoja nedidelį nuosmukį – bet jau tik 0,3 proc., o ateinančiais metais laukiamas 1,4 proc. augimas“, – V. Putinas sakė kasmetinėje tiesioginėje klausimų ir atsakymų laidoje.

Atsakydamas į klausimą, kokis bus artimiausias laikotarpis Rusijos ekonomikoje – juodas ar baltas – prezidentas atsakė: „Pilkas.“

Kremliaus vadovas šias mintis išsakė ketvirtadienį prasidėjusioje kasmetiniame televizijos šou „Tiesioginė linija su Vladimiru Putinu“, per kurį jis stengiasi pasirodyti kaip stiprus lyderis, ginantis Rusiją nuo grėsmių iš užsienio, kuriam taip pat rūpi visuomenės poreikiai.

Pirmasis klausimas toje laidoje buvo užduotas vienos moters iš Omsko miesto Sibiro regione – ji reiškė susirūpinimą dėl itin duobėtų kelių.

V. Putinas atsakė, kad vyriausybė turi pasirūpinti, jog regionų administracijų pareigūnai nenukreiptų kelių statybos ir priežiūros fondų lėšų, kad kompensuotų finansavimo stygių kitose srityse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)