„Jau 2009 m. esame kreipęsi į teismą, prašydami išnagrinėti įmokų į pensijų fondus sumažinimo teisėtumą. Šiuo metu šie klausimai yra pasiekę Konstitucinį Teismą ir laukia svarstymo eilėje, kuri tikėtina, prieis kitais metais. Dėl paskutinio įmoko sumažinimo taip pat planuojame kreiptis į teismą“, - sakė Pensijų fondų dalyvių asociacijos pirmininkas Mindaugas Gedeikis.

Pensijų fondų dalyviai taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad Seimas jau kelintą kartą deklaruoja įmokų sumažinimo „laikinumą“, tačiau kiekvieną kartą sulaužo savo pažadą. „Kai įmokos buvo pirmą kartą sumažintos nuo 2009 m. pradžios, buvo žadama jas po metų atstatyti ir vėliau praradimus kompensuoti padidintomis įmokomis. Jau po pusmečio Seimas įmokas dar kartą sumažino ir pakeitė savo pažadus. Premjeras tuo metu teigė, kad daugiau įmokos nebus mažinamos, tačiau matome, kad ir tai vėl sulaužyta, priėmus naujausius įstatymo pakeitimus“, - kalbėjo Mindaugas Gedeikis.

Asociacijos skaičiavimais, valstybė iš būsimųjų pensininkų dėl iki šiol sumažintų įmokų jau paėmė apie 1,5 mlrd. Lt. Dar 100 mln. litų nebus pervesti kaupiantiesiems 2012-aisiais, įsigaliojus naujai priimtoms įstatymo pataisoms. Šiuo metu sutartis kaupti privačiuose pensijų fonduose yra sudarę virš 1 milijono Lietuvos gyventojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją