„Verslo žinios“ paskelbė straipsnį, kuriame teigiama, kad tarp Lietuvos portalų rubrikų, rašančių verslo tema, skaitomiausias – portalas vz.lt. Šis teiginys grindžiamas auditorijos grupių pasiekiamumu ir tinkamumo indeksu, kurio tikslas – parodyti, ar žinutė pasieks tikslinę auditoriją. Pateikti skaičiai – iš oficialios „Gemius“ statistikos, tačiau įvertinus visus duomenis ir platesnį kontekstą, į išvadas galima pažiūrėti ir kitu kampu.

Vertinant auditorijos grupių pasiekiamumą internete „vz.lt“ skelbiasi pirmaujantis, bet šioje statistikoje lygina visą portalo statistiką, taip pat apimančią rekvizitai.lt duomenis, su kitų portalų verslo rubrikomis. Remiantis tarptautinės interneto tyrimų bendrovės „Gemius“ duomenimis, palyginus portalų, o ne atskirų rubrikų duomenis, balandį DELFI skaitė daugiau nei 118 tūkst. aukščiausio ir vidutinio lygio vadovų, „15min” – daugiau nei 90 tūkst., „vz.lt” – daugiau nei 87 tūkst., „lrytas.lt” – daugiau 81 tūkst.

Atsižvelgiant į tai, aukščiausio ir vidutinio lygio vadovų tikslinės grupės pasiekiamumas internete balandį DELFI siekė 76,22 proc., „15min” – 58,27 proc., „vz.lt” – apie 56,56 proc., „lrytas.lt” – 52,47 proc.

Kalbant vien apie specializuotas verslo rubrikas, balandį DELFI verslo rubriką vidutiniškai per dieną skaitė daugiau nei 14 tūkst. aukščiausio ir vidutinio lygio vadovų, portalo „lrytas.lt“ verslo rubrika – beveik 7 tūkst., portalo „15min“ verslo rubrika - apie 4,6 tūkst. Visas portalas „vz.lt“ jų pritraukė daugiau nei 12 tūkst.

Tinkamumo indeksas parodo, kiek portale yra tikslinės auditorijos lyginant su rinkos vidurkiu. Vėlgi, didesnis skaičius procentais nereiškia, kad tikslinės auditorijos absoliučiais skaičiais yra daugiau, ką patvirtina ir grafikuose pateikti auditorijos pasiekiamumo skaičiai. Reklamos užsakovams dažnai svarbesnė ne mėnesio, o dienos auditorija, kurią galima pasiekti viename ar kitame portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)