Naujas pastatas leido sukurti geresnes darbo sąlygas 320 administracijos ir gamybos padalinių žmonėms. Skaičiuojama, kad 12 400 kv. metrų gamykloje sukurtos 89 naujos darbo vietos ir įrengtos automatizuotos gamybos linijos.

Pasak „ROL/Statga“ vadovo Ryčio Dijoko, priežastis statyti naują gamyklą buvo paprasta: kai įmonės patalpos buvo suskaidytos į kelis pastatus, darbuotojams buvo sudėtinga bendrauti ir darbas buvo mažiau efektyvus. Suskaičiuota, kad produktyvumas siekė vos 50 proc.

Po pertvarkos, efektyvumas padidėjo ir 4 darbuotojus pakeitė 2, o produktyvumas pasiekė 105 proc. Kartu įmonė plėtėsi.

Gamykla rinkai siūlo konstrukcijas išmaniesiems reguliuojamo aukščio stalams, stelažus, kabyklas, kitą įrangą drabužių, maisto prekybininkams ar vaistinėms.

Pasak R. Dijoko, bendrovė per ketverius metus pasiekė beveik 3 kartus didesnę apyvartą, o eksporto geografija dabar apima Vakarų Europos, JAV, Kanados ir Kinijos rinkas.

„Išnaudodami patogią šalies geografinę padėtį, ateityje planuojame išplėsti sandėliavimo patalpas ir plėtoti logistikos paslaugų padalinį, kuris koordinuotų produkcijos tiekimą „ROL Group“ klientams į užsienį“, - kalbėjo įmonės vadovas.

2014 m. apyvarta siekė 140 mln. litų be PVM. Įmonė eksportuoja 96 proc. produkcijos.

Vieni didžiausių įmonės klientų yra baldų prekybos „Ikea“, drabužių „H&M“, taip pat šios gamyklos produkciją yra įsigijęs „Benu“ vaistinių tinklas („Phoenix group“), „Marks&Spencer”, „ICA“, „Martela“, „EFG“, „KNOLL“.

Šiaulių pramonės parke „ROL Group“ į metalinių baldų dalių ir prekybos įrangos komponentų gamybos fabriką investuota beveik 7,3 mln. eurų (25 mln. litų).

Gamyklos statyba buvo finansuojama iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų: skirta beveik 1,5 mln. eurų parama.

Įmonė „Statga“ savo veiklą pradėjo 1999 m., gamindama ir rinkai tiekdama laiptus, turėklus, atitvarus, „gyvatukus“ ir kitus gaminius iš nerūdijančio plieno. „ROL International“ tuo metu buvo vienas iš svarbių klientų. 2006 m. „Statga“ buvo pasiūlyta tapti „ROL“ grupės nariu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)