JAV ir ES praėjusį mėnesį paskelbus sankcijas Rusijos valstybiniams bankams ir didžiausioms įmonėms, Maskva ėmėsi atsakomųjų priemonių ir uždraudė maisto produktų importą iš šių šalių.

Serbija, tradicinė rusų sąjungininkė, siekianti narystės ES, viliasi pasinaudoti Rusijos embargu ir padidinti savo maisto produktų eksportą bei Rusijos rinkoje pakeisti dalį Vakarų prekių.

ES įspėjo valstybes kandidates susilaikyti nuo pasinaudojimo Rusijos importo embargu.

A. Vučičius pažymėjo, jog šalies vyriausybė laikysis ES reikalavimų papildomai nesubsidijuoti eksporto į Rusiją, tačiau nedraus Serbijos įmonėms sudaryti naujų sandorių. Serbijos pareigūnai sakė, jog viliasi maisto ir žemės ūkio produktų eksportą į Rusiją padidinti nuo 170 mln. JAV dolerių per metus iki 300 mln. JAV dolerių.

Serbijos pareigūnai tvirtina, jog gerbia Ukrainos teritorinį vientisumą ir nepritaria Rusijos įvykdytai Krymo aneksijai, tačiau kartu pareiškė Vakarams, kad sankcijų įvedimas Rusijai reikš katastrofą šalies ekonomikai, nes beveik visas jos energetikos sektorius priklauso nuo "Gazprom".

"Serbijos strateginis tikslas yra tapti ES nare, - žurnalistams sakė A. Vučičius. - Tačiau Serbija nepaskelbė sankcijų Rusijos Federacijai ir neplanuoja to daryti. Dėl Serbijos interesų mes privalome su Rusija palaikyti draugiškus santykius".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (370)