Už siūlymą nepritarti Akcizo įstatymo pataisoms balsavo trys komiteto nariai, du susilaikė. Komitete iš viso yra septyni nariai. Aplinkos apsaugos komitetas buvo papildomas komitetas Akcizo įstatymo pataisų išvadoms parengti.

Pagrindinis Biudžeto ir finansų komitetas pritarė naujam akcizui, tačiau pasiūlė vietoje 300 litų už tūkstantį litrų taikyti mažesnį - 220 litų akcizą.

Finansų ministerija pasiūlė nuo 2001 metų kovo 1-osios apmokestinti automobiliams skirtas suskystintas dujas 300 litų už tūkstantį litrų akcizu. Pasak ministerijos, įvedus akcizą, valstybės biudžetas kitais metais papildomai gautų apie 12 mln. litų , o dujų litrui pabrangus apie 0,35 lito, jos ir toliau liktų pigiausia automobilių kuro rūšis.

Tačiau Aplinkos apsaugos komiteto nuomone, žala aplinkai ir visuomenei sumažinus suskystintų dujų vartojimą bus gerokai didesnė, negu bus gauta papildomų pajamų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją