Remiantis įstatymu, lobistinė veikla - tai atlygintini veiksmai, kuriais siekiama daryti įtaką, kad būtų keičiami, pildomi, pripažįstami netekusiais galios, priimami ar nepriimami nauji teisės aktai.

Pagal įstatymą, asmuo arba įmonė, norintys užsiimti lobistine veikla, turi būti įrašyti į lobistų sąrašą. Sprendimą dėl įrašymo į šį sąrašą priima bei lobistinę veiklą kontroliuoja Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Lobistais negali būti jaunesni kaip 18 metų asmenys, buvę politikai ir valstybės tarnautojai, jeigu po jų veiklos pabaigos nepraėjo vieneri metai, politikai ir tarnautojai, kuriems jų tarnybą reglamentuojantys teisės aktai draudžia būti įvairių ūkio subjektų valdymo organų nariais ir už tai gauti atlyginimą bei dirbti samdomu darbuotoju privačiose struktūrose, bei teisti už tyčinius nusikaltimus asmenys, jeigu jų teistumas neišnykęs ar nepanaikintas.

Lobistais negali būti biudžetinės įstaigos ir Lietuvos bankas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją