„Neturėdama galimybės įvykdyti savo įsipareigojimus turistams ir užsakovams pagal turistinio produkto realizacijos sutartis, įmonių grupė „IntAer“, atstovaujama dviejų juridinių asmenų „IntAer“ ir IntAer Travel“, yra priversta sustabdyti savo veiklą“, - teigiama pranešime.

Tarp priežasčių, privertusių pasitraukti iš turizmo rinkos, yra smarkiai kritusi paklausa bei pirkimo pajėgumai, kuriuos sumažino išaugęs valiutos kursas ir neigiama politinė padėtis, nurodo įmonė.

Pranešime pažymima, kad turistai dėl draudimo išmokų turi kreiptis į draudimo bendrovę „RESO-Garantija“.

„Turizmo agentūros, turinčios galiojančias sutartis su „IntAer“ ar „IntAer Travel“, privalo įspėti savo klientus, kad turizmo operatorius „IntAer“ sustabdė savo veiklą ir negali įvykdyti savo įsipareigojimų turistams bei turistinio produkto užsakovams, ir ateityje turi padėti turistams bei kitiems užsakovams parengti reikiamus dokumentus draudimo bendrovei „RESO-Garantija“, - pažymima pranešime.

Įmonių grupė „IntAer“ dirbo nuo 1992 metų ir patekdavo į stambiausių Rusijos turizmo firmų dvidešimtuką. Pagrindinės „IntAer“ siūlytų kelionių kryptys buvo Italija, Ispanija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Bulgarija, Graikija, Indija, Tailandas, Šri Lanka. Kompanija rengdavo tiek grupines, tiek individualias keliones, organizuodavo užsakomuosius lėktuvų skrydžius, prekiaudavo tiek reguliarių, tiek užsakomųjų skrydžių bilietais ir užsiimdavo visu kompleksu kitos veiklos, reikalingos turistinio produkto pardavimams.

DELFI primena, jog pirmadienį buvo pranešta, kad šeštadienį nutraukus veiklą turizmo agentūrai „Labirint“ užsienio šalyse įkalinti liko 27 tūkst. Rusijos turistų.

Šią savaitę sutriko ir Rusijos pigių skrydžių bendrovės „Dobrolet“ veikla. Nuo pirmadienio ji nutraukė visus savo skrydžius. Oro linijų bendrovės „Aeroflot“ filialas po Krymo aneksijos skraidino keleivius iš Maskvos į Krymą. „Dobrolet“ buvo įtraukta į praėjusią savaitę paskelbtą bendrovių, kurioms taikomos ES sankcijos, sąrašą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)