Taip naujienų agentūrai „Interfaks“ pareiškė buvęs Rusijos finansų ministras, Pilietinių iniciatyvų komiteto vadovas Aleksejus Kudrinas, informuoja newsru.com.

A. Kudrino teigimu, anksčiau jis, kaip ir daugelis kitų ekspertų, manė, kad pasiektas krizės dugnas, ir ekonomikos prastėjimo nebebus, tačiau pastarieji mėnesiai rodo, kad yra ne taip.

„Rimta problema – naftos kainų sumažėjimas. Jei kaina išliks tokio lygio dar pusmetį ar metus, mūsų laukia tolesnis ekonomikos smukimas“, – mano buvęs ministras.

„Nustebau išgirdęs: vyriausybė mano, kad antikrizinė programa gerokai neutralizavo išorės rizikas. Taip nėra, su tuo negalima sutikti. Taip, galbūt antikrizinės priemonės pašalino problemų piką, sutinku, ypač bankininkystės sektoriuje jos suvaidino lemiamą vaidmenį. Tačiau investicijų ir realių gyventojų pajamų sumažėjimas pasirodė svarbūs“, – sakė A. Kudrinas.

Interviu jis išsakė nuomonę, kad Rusijoje nėra visavertės politinės konkurencijos, nes daugelis bijo užsiimti opozicine veikla.

„Politinė konkurencija mūsų šalyje sustingusi. Valstybinėse ir daugelyje privačių struktūrų nepritariama darbuotojų dalyvavimui politinėse akcijose, ypač jeigu jos susijusios su valdžios kritika, – sakė jis. – Žmonės tiesiog bijo užsiimti opozicine veikla. Tai didžiulis Rusijos politinės sistemos trūkumas.“

Anksčiau vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius interviu TV kanalui „Rossija 24“ pavadino vyriausybės antikrizinį planą gana sėkmingu.

Lapkričio pabaigoje Rusijos ekonomikos plėtros ministras Aleksejus Uliukajevas tvirtino, kad Rusijos ekonomikoje baigėsi recesija ir teigė, jog BVP sumažėjimas metų pabaigoje gali sudaryti 3,7 proc., nors oficiali ministerijos prognozė – 3,9 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (910)