"Dabar mėginame įvertinti rizikų mastą. Bet gali būti, kad būsime priversti įvesti apribojimus", - pažymėjo jis.

Rugpjūčio 4 d. "Rosselchondazor" pranešė aptikusi antibiotiko tetraciklino pėdsakų atvėsintos veršienos, gautos iš įmonės "Marcho Farms", partijoje.

Tai viena iš keturių JAV įmonių, iš kurių "Rosselchoznadzor" tarnyba neapribojo jautienos importo. Iš viso tiekti šią produkciją į Rusiją yra akredituotos 99 JAV įmonės.

"Rosselchoznadzor" taip pat gali apriboti paukštienos importą iš JAV, jeigu bus aptikta naujų pažeidimų partijose. Įvedus apribojimus, jie galios tol, kol bus surengtos derybos su JAV Žemės ūkio departamento Maisto saugos ir inspektavimo tarnyba (FSIS).

Primename, kad nuo rugpjūčio 1 dienos įsigaliojo Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos „Rosselchoznadzor“ draudimas importuoti į Rusiją daržoves bei vaisius iš Lenkijos. Žinyba teigia, kad toks sprendimas buvo priimtas dėl nuolatinių sertifikavimo taisyklių pažeidimų bei karantininių kenkėjų. Maža to, Rusija iki savaitės pabaigos gali įvesti apribojimus ir vaisių importui iš Europos Sąjungos (ES) šalių.

Maža to, Rusija prašo Baltarusijos uždrausti lenkišką produkciją. Tokią informaciją išplatino naujienų agentūra „Biznes novosti“, remdamasi „Rosselchoznadzor“ atstovo A. Aleksenko pranešimu.

Lenkijos žemės ūkio ministras Marekas Sawickis draudimą įvežti daržoves ir vaisius iš jų šalies pavadino politine respresija ir pareikalavo, kad ES kompensuotų ekonominius nuostolius.

Lenkai laukia ir daugiau rusų draudimų. M.Sawickis tikisi, jog Rusija artimiausiu metu gali uždrausti įvežti į Rusiją jautieną ir paukštieną, todėl, kaip pabrėžė ministras, Lenkija skubiai ieško savo maisto produktams naujų rinkų.

Jos taikinyje – Japonijos ir Kinijos rinkos. M.Sawickis sakė, jog Lenkija tikisi savo obuolius eksportuoti į Kiniją, Indiją, Japoniją ir Singapūrą.

Rusija neigia bet kokius politinius tikslus, tačiau daugelis apžvalgininkų nurodo, kad Rusija veiksmų ėmėsi po sektorinių sankcijų.

Anksčiau ribojimai buvo pritaikyti Ukrainai, Moldovai, Baltijos šalims.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (675)