Nuo Kūčių iki gruodžio 29–30 d. Druskininkuose daugiau kaip 70 proc. poilsiautojų sudarė mūsų šalies gyventojai. Lietuviai nustebino gerokai gausiau į kurortą atvykę net per Kūčias. Pernai „Vilniaus SPA” restorane prie Kūčių stalo su paruoštais tradiciniais valgiais susirinko apie 80 žmonių, o šiemet 230 – daugiausia poros ir šeimos.

Tuo tarpu Naujųjų metų išvakarėse kurorte lietuvius pakeitė turistai iš Maskvos, Sankt Peterburgo ir kitų Rusijos miestų. Dalis jų Druskininkuose apsistojo savaitei, kiti – dviem. Sanatorijos, viešbučiai, sveikatos ir poilsio centrai, nuomojami butai daugiau kaip savaitę buvo užpildyti ne 100, o 110 procentų: atvykusios šeimos su vaikais, seneliais, broliais ir seserimis išsitekdavo ir labiau susispaudę kambariuose, nei numatyta.

„Paskutinę minutę poilsį linkusiems planuoti lietuviams nebeliko vietų sutikti Naujuosius metus, nes jas dar vasarą ir rudenį užsisakė Rusijos piliečiai. Norinčiųjų buvo daug, bet teko atsakyti. Kažin ar mūsiškiams liks vietų ir pasitinkant 2013-uosius – nemažai rusų išvykdami jau užsisakė sau ir draugams vietas šiai šventei. Taip pat ir būsimoms vasaros atostogoms. Druskininkus jie gyrė už tai, kad čia rado gerokai pigesnes, bet geresnes paslaugas nei garsiuose Europos kurortuose”, – pasakojo „SPA Vilnius SANA” rinkodaros direktorė Eglė Rukšėnaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)