Leningrado srityje kuriama bendra Rusijos ir Lietuvos įmonė "Grant sūris", į kurią planuojama investuoti 350 tūkst. JAV dolerių (1,4 mln. litų). Rusijos partneriai norėtų, kad įmonė gamintų 40 tūkst. tonų sūrių per metus.

"Izvestija" rašo, jog Rusijos sūrių gamintojų kainos šiuo metu yra nedaug mažesnės nei lietuviškų, o pastarųjų gamyba pačioje Rusijoje šį skirtumą gali visiškai panaikinti.

"Be to, "Rokiškio sūris" turi pagrindinį Vakarų gamintojo privalumą - dideles finansines galimybes", tvirtina Rusijos laikraštis. Jis primena, jog vienas pagrindinių "Rokiškio sūrio" akcininkų ir investuotojų yra Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, rugsėjo pabaigoje valdęs 24,99 proc. Lietuvos įmonės akcijų.

"Izvestija" pažymi, jog per dešimt šių metų mėnesių Rusijoje pagaminta 186,3 tūkst. tonų sūrio. "Rokiškio sūris" per šį laiką į Rusiją eksportavo 7 tūkst. tonų fermentinio sūrio.

"Tiek 1998-aisiais buvo importuojama per mėnesį", konstatuoja laikraštis ir pabrėžia, jog 1999-aisiais sūrių importas iš Lietuvos į Rusiją buvo sumažėjęs iki 2-3 tūkst. tonų per mėnesį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją