"Vilnius didelis, turi būti masto ekonomija, todėl būtina pasiekti, kad šilumos kainos čia būtų mažiausios Lietuvoje tarp didžiųjų miestų. Bet savivaldybė yra prasiskolinusi, bankrutavusi iš esmės, todėl reikia valstybei imtis ryžtingų sprendimų, investuojant ir sureguliuojant Vilniaus energetikos ūkį", - antradienį interviu Žinių radijui teigė N.Udrėnas.

Anot jo, ilguoju laikotarpiu tai leistų užtikrinti įkandamas šilumos sąskaitas kiekvienam vilniečiui, racionaliai panaudoti Europos Sąjungos (ES) lėšas ir miesto raidą susieti su visos valstybės tikslais.

Prezidentės patarėjo teigimu, privačios monopolijos negali nustatyti mažiausios šilumos kainos.

"Šilumos kainos mažėjimas nėra naudingas rubikoniniams interesams, kurie artimiausiu metu savo katilinėse planuoja iš biokuro gaminti apie 20 proc. visos miestui reikalingos šilumos. O papildomai jiems pastačius komunalinių atliekų deginimo katilinę, bus visiškai monopolizuota šilumos gamyba vasarą", - kalbėjo N.Udrėnas.

Pasak jo, tai, kad bendrovės "Grigiškės" pagaminta šiluma iki šiol nepasiekia, rodo Vilniaus savivaldybės atstovų nenorą atpiginti šilumos.

"Klausimas, ar "Grigiškės" yra prijungtos prie Vilniaus šilumos tinklų - ne, iki šiol neprijungtos, ir tai rodo nenorą rūpintis miestiečių pinigine", - tvirtino prezidentės patarėjas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)