Tokį pranešimą penktadienį išplatino Premjero atstovas spaudai Audrius Bačiulis, praneša ELTA.

Pasak A.Bačiulio, kyla rimtas įtarimas, jog kai kurių politinių jėgų siekis bet kuria kaina stabdyti "Lisco" privatizavimą yra tiesiogiai susijęs su lobistiniais interesais. Be to, kyla nerimas, kad po tokių bandymų užkirsti kelią investicijoms Lietuva gali tapti šalimi, visiškai nepatrauklia investuotojams.

Premjeras, ketvirtadienį sužinojęs apie šalies vadovo Valdo Adamkaus kreipimąsi į teisėsaugos struktūras bei kontrolės tarnybas dėl "Lisco" privatizavimo, iš karto pasikvietė Valstybės turto fondo (VTF) vadovą Stasį Vaitkevičių ir dar kartą su juo išsamiai išsiaiškino visas šios bendrovės privatizavimo sandorio aplinkybes. Po šio pokalbio A.Kubilius padarė išvadą, kad jokių pavojų valstybės interesams čia nėra.

A.Bačiulis pažymi, kad Prezidentūra taip pat yra gavusi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) išvadas dėl "Lisco" privatizavimo sutarties, kuriose konstatuojama, jog jokių korupcinių motyvų neįžvelgta.

Apie "Lisco" privatizavimą penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjęs S.Vaitkevičius taip pat patvirtino, kad STT yra pasiūliusi šiek tiek pakoreguoti kelis punktus prieš pasirašant sutartį. Tačiau, pasak S.Vaitkevičiaus, daugiau ir geriau padaryti neišeina, nes kai kurie STT siūlymai netgi prieštarauja galiojantiems įstatymams.

Taip pat, Premjero atstovo spaudai teigimu, yra žinomi Danijos bei Izraelio ambasadorių laiškai, kuriuose patikinama, jog "Lisco" privatizavime dalyvaujančios šių valstybių kompanijos yra patikimos ir respektabilios, seniai dirbančios jūros pervežimų srityje.

Prieš Vyriausybei priimant sprendimą dėl "Lisco" privatizavimo, A.Kubilius kelis kartus asmeniniuose susitikimuose aptarė visas galimas privatizavimo pasekmes su Prezidentu. Be to, jis į šalies vadovo abejones išsamiai atsakė laiške ir užtikrino, kad valstybės interesai privatizavus "Lisco" nenukentės.

Daugiau jokių klausimų dėl "Lisco" akcijų pardavimo iki Vyriausybei priimant sprendimą nei Prezidentas, nei jo patarėjai nekėlė, teigia A.Bačiulis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją