Bendrovei nemokumo bylą inicijavo Sergejus Guščinas. Jis pagal susitarimą perėmė teises į „Palink” įsiskolinimus statybų bendrovei „Landekss”.

„Palink” teigia, kad tai – eilinis bandymas gauti pinigus už nepadarytus statybos darbus ir planuoja kreiptis į Generalinę prokuratūrą.

„Išsamesnius komentarus pateiksime tik tuomet, kai gausime visą teismo sprendimą. Tačiau jau dabar galime pabrėžti, kad dviejose bylose mes ginčijame įsiskolinimų, kuriuos pagal susitarimus gavo S. Guščinas, pagrįstumą. Buvo pateikta įrodymų, kad „Palink” turi daugiau nei pakankamai lėšų, reikalingų patenkinti S. Guščino reikalavimus. Tačiau „Palink” nemokėjo, nes laiko šiuos reikalavimus nepagrįstais”, – teigė „Palink” atstovaujanti teisininkė Sigita Kravalė.

Teismo sprendimas – absurdas

„Iki“ prekybos tinklus Baltijos šalyse valdančios bendrovės „Palink“ Komunikacijos skyriaus vadovas Valdas Lopeta DELFI Latvijos teismo sprendimą vadino absurdu.

„Palink“ yra viena iš dešimties didžiausių kompanijų Baltijos šalyje. Mes turime stiprų finansinį pagrindą, aukštą reputaciją tarp partnerių, bankų, oficialių institucijų ir vartotojų. Per artimiausius penkerius metus Lietuvoje ir Latvijoje planuojame 600 milijonų litų investicijas. Vien per 2012 metus planuojame 15 mln. Litų investicijas į mūsų veiklos plėtrą Latvijoje, todėl Latvijos teismo sprendimas, kad kompanija yra nemoki, mūsų nuomone, yra visiškas absurdas“, – komentavo jis.

Pasak V. Lopetos, tikimasi, kad aukščiausios Latvijos institucijos sprendimą atšauks.

„Galime atlyginti bet kokius įsipareigojimus savo partneriams. Jau pateikėme ir dar kartą pateiksime visus įrodymus apie įmonės mokumą aukščiausioms Latvijos valdžios institucijoms ir tikimės, kad šis absurdiškas sprendimas bus atšauktas. Garantuojame, kad šis Latvijos teismo sprendimas niekaip nepaveiks mūsų veiklos nei Latvijoje, nei Lietuvoje“ – teigė „Palink“ atstovas.

Latvijoje „Palink” valdo 55 parduotuvių tinklą. Preliminariu vertinimu, 2011 m. „Palink“ apyvarta sieks 73 mln. latų (apytikriai 360 mln. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją