Kiek Vilniuje naujų parduotuvių šiemet planuoja atidaryti „Lidl“, bendrovė tiksliai nenurodo, tačiau Lietuvoje planuojama veiklą pradėti su daugiau nei dešimtimi parduotuvių.

„Planuojame startuoti su daugiau kaip dešimt parduotuvių visoje Lietuvoje bei aktyviai tęsti tinklo plėtrą. Konkretus šiemet mūsų šalyje duris atversiančių „Lidl“ parduotuvių skaičius priklausys nuo darbų eigos. Dedame visas pastangas, kad 2016 m. galėtume atidaryti kiek įmanoma daugiau parduotuvių tiek Vilniuje, tiek ir kituose šalies miestuose“, – komentavo „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė Agnė Dalia Gaižauskienė.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos duomenimis, šiemet visoje Lietuvoje keturi didieji prekybos tinklai - „Maxima“, „Rimi“, „Iki“ ir „Norfa“ - iš viso planuoja atidaryti 45 naujas parduotuves ir dar tiek pat jų renovuoti.

Plėtra Vilniuje – beveik 10 naujų parduotuvių

Daugiausiai naujų parduotuvių Vilniuje šiemet planuoja mažų kainų tinklas „Norfa“, prekybos specialistų įvardijamas pagrindiniu „Lidl“ konkurentu.

„Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis DELFI komentavo, kad šiemet planuojama atidaryti keturias naujas parduotuves Vilniuje, kurių viena veiklą jau pradėjo.

Tiesa, kelias senesnes parduotuves planuojama uždaryti pasibaigus nuomos sutartims, bet kiek – nėra skelbiama. Iš viso „Norfos“ prekybos tinklas skaičiuoja, kad Vilniuje turi 17 parduotuvių.

Nemenką plėtrą sostinėje šiemet planuoja ir prekybos tinklas „Maxima“. Šiemet „Maxima LT“ Vilniuje ketina atidaryti tris naujas parduotuves bei modernų administracinį pastatą.

Renata Saulytė
„Pastarasis buvo pradėtas statyti dar praėjusių metų spalį sostinės Naugarduko g. Greta naujojo pastato iškils ir nauja „Maxima XX“ parduotuvė. Planuojama, kad parduotuvė duris atvers 2016 metų rugsėjį, o administracinis pastatas bus užbaigtas kiek vėliau – 2016 metų pabaigoje. Bendrovės planuojamos investicijos į šio pastato statybas ir įrengimą sieks rekordinę sumą – 15 mln. eurų“, - dėstė prekybos tinklo komunikacijos skyriaus vadovė Renata Saulytė.

Skaičiuojama, kad patalpų Naugarduko g. bendrasis plotas sieks daugiau nei 11 tūkst. kv. m, o sklypas, kuriame bus išsidėstęs administracinis pastatas, parduotuvė ir dvi stovėjimo aikštelės pirkėjams ir darbuotojams, sieks daugiau nei 17,5 tūkst. kv. m.

„Parduotuvės „Maxima XX“ pastatas bus išsidėstęs per du aukštus, bendrasis jo plotas sieks beveik 4,5 tūkst. kv. metrų. Jame bus įrengta 2,7 tūkst. kv. m prekybos salė, pagalbinės patalpos, valgykla, kurioje pietauti vienu metu galės apie 90 darbuotojų, vaistinė, įrengta vieta taromatui. Taip pat daugiau nei 270 kv. m plotas bus skirtas nuomai. Vienu metu automobiliais į naują parduotuvę galės atvykti 250 pirkėjų, bus įrengta ir dviračių stovėjimo aikštelė“, – pasakojo R. Saulytė.

Prekybos tinklas šiemet planuoja be atidaromų naujų parduotuvių vieną atnaujinti: parduotuvę Pilaitėje „Maxima X“ planuojama išplėsti.

„Žinoma, metų eigoje planai gali būti koreguojami, nes plėtrą ir parduotuvių atnaujinimą lemia ir išoriniai veiksniai, – komentavo R. Saulytė. – Vis tik šiais metais numatyta rekordinė, didžiausia per pastarąjį dešimtmetį tinklo plėtra šalyje. 2016-taisiais prekybos tinklas „Maxima“ planuoja atidaryti 20 naujų ir atnaujinti maždaug 10 parduotuvių.“

Prekybos tinklas šiuo metu Vilniuje turi 40 parduotuvių.

Kiek mažiau naujų parduotuvių šiemet ruošiasi pirkėjams Vilniuje pristatyti prekybos tinklas „Iki“.

Berta Čaikauskaitė, M. Ambrazo nuotr.
„Šiemet kaip ir praėjusiais metais didžiausią dėmesį skirsime parduotuvių atnaujinimui. Siekdami užtikrinti patogesnį apsipirkimą ir platesnį pasirinkimą pirkėjams, Vilniuje ketiname atidaryti dvi naujas parduotuves ir rekonstruoti tris“, – vardijo prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Iš viso Vilniuje yra 54 šio prekybos tinklo parduotuvių.

Šiemet plėtrą planuoja ir prekybos tinklas „Rimi“, tačiau daugiau apie numatomas naujas parduotuves informacijos neatskleidžia.

„Praėjusiais metais duris atvėrė šešios naujos parduotuvės, 2014 m. – aštuonios. Šiais metais planuojame tęsti aktyvią plėtrą ir išlaikyti panašius plėtros mastus“, – komentavo „Rimi“ ryšių su visuomene vadovė Giedrė Bielskytė.

Vilniuje tinklas turi iš viso 19 parduotuvių.

Didžiausia dalis – „Maximai“

Laurynas Vilimas
Lietuvos prekybos įmonių asociacija, vertindama, kaip rinką yra pasidaliję keturi didieji prekybos centrai skaičiuoja, kad pagal apyvartą 53 proc. visų bendrų „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ ir „Norfa“ pardavimų yra generuojami „Maxima“ parduotuvėse.

Atitinkamai, „Iki“ tenka 21 proc. bendros keturių prekybininkų apyvartos dalis, „Norfai“ – 18 proc., o „Rimi“ – 8 proc.

„Keturių prekybos tinklų rinkos dalys 2014 m, visoje maisto, gėrimų ir tabako mažmeninėje prekyboje pagal Statistikos departamento 2014 m. duomenis, yra: „Maxima“ – 38 proc., „Iki“ – 15 proc., „Norfa“ – 13 proc., „Rimi“ – 6 proc.”, – dėstė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas.

Prekybos tinklas „Norfa“ Lietuvoje turi 138 parduotuves, „Maxima“ – 234, „Iki“ – 240, o „Rimi“ – 52.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (828)