Lietuvoje, Rygoje, Taline ir Londone potencialūs investuotojai dvi savaites galės pateikti paraiškas pirkti telekomo akcijų. Kartu jie privalės pervesti pinigus į sąskaitas, už vieną akciją skaičiuojant 3,8 lito, o už vieną Tarptautinį depozitoriumo sertifikatą (GDR) - 9,5 JAV dolerio (vieną GDR sudaro 10 akcijų).

Jei pavyktų parduoti akcijas nustatytose kainos ribose, už paketą būtų gauta iki 1,084 mlrd. litų. Šiek tiek anksčiau 35 proc. telekomo akcijų paketas buvo vertinamas maždaug 1,2 mlrd. litų.

Kai kurie analitikai dėl nepalankių rinkos sąlygų jau pataria pristabdyti 35 proc. telekomo akcijų pardavimą. Atšaukti ar pristabdyti telekomo pardavimą galima iki birželio 12 dienos.

Lietuvos gyventojai paraiškas galės pateikti iki birželio 7-sios, o instituciniai Lietuvos ir užsienio investuotojai - iki birželio 9-sios.

Nuo pirmadienio iki penktadienio telekomo privatizavimo patarėjai, Vyriausybės ir "Lietuvos telekomo" atstovai surengs telekomo pristatymus potencialiems Vakarų investuotojams.

Prezentacijas planuojama surengti aštuoniuose Vakarų Europos miestuose. Daugiausia - net keturios nuo antradienio iki penktadienio įvyks Londone, kitos - Frankfurte, Kopenhagoje, Stokholme (pirmadienį), Vienoje, Amsterdame ir Roterdame (antradienį), Edinburge (Škotija, penktadienį).

Lietuvoje beveik neabejojama, kad daugiausia akcijų nupirks Vakarų investuotojai, o šalies viduje bus išplatinti tik keli procentai viso parduodamo paketo.

Kai kurie analitikai neabejoja, kad būsimieji parduodamų telekomo akcijų savininkai jau žinomi - tai Švedijos "Telia" ir Suomijos "Sonera" bendrovės, turinčios 60 proc. telekomo akcijų.

Pardavusi 35 proc. akcijų, Vyriausybė pasiliks sau vieną specialiąją akciją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją