Per pirmąsias akcijos dienas įmonėms buvo išsiųsta daugiau kaip 10 tūkst. laiškų, kuriuose siūloma atlikti turimos programinės įrangos auditą ir legalizuoti kompiuterines programas. Legalizacijos klausimais įmonės konsultuojamos BSA telefonu, pranešama antradienį ryšių su visuomene agentūros "A. Jonkus ir partneriai" išplatintame pranešime spaudai.

BSA advokatė Jolanta Pranckevičienė sakė, kad kiekvieną dieną sulaukiama daugiau kaip 60 skambučių ir apie 20 klausimų elektroniniu paštu. Daug klausimų BSA gavo dėl visapusiško įmonių programinės įrangos audito, dėl legalios programinės įrangos įsigijimo .

Pasak J. Pranckevičienės, legalią programinę įrangą rodo licencija (dokumentas, suteikiantis teisę naudotis programine įranga), sąskaita (įsigijimo dokumentas), produkto aprašymas ir pats produktas (diskelis) .

Lietuvoje yra dvi bendrovės ("Sonex" bei "Alna"), turinčios sertifikuotų "Microsoft" audito partnerių statusą ir galinčios atlikti Lietuvos kompanijų turimos "Microsoft" programinės įrangos auditą pagal pasaulyje pripažintą audito sistemą bei konsultuoti įsigyjant legalią programinę įrangą.

Anot pranešimo, BSA akcijos metu nesiims jokių teisinių priemonių prieš įmones - galutines programinės įrangos vartotojas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją