Pasak pranešimo, šių mikrobų bei koliforminių bakterijų išauginta ištyrus tepinėlius, paimtus nuo restorane dirbusios virėjos rankų.

Tarša koliforminėmis bakterijomis nustatyta ir ant peilio, naudoto pagamintai (termiškai apdorotai) mėsai pjaustyti.

Įvertinus laboratorinių tyrimų rezultatus, restoranui „Apvalaus stalo klubas“ nurodyta atlikti papildomą patalpų ir įrangos valymą bei dezinfekavimą, o visiems darbuotojams išsitirti sveikatą.

Pranešime primenama, kad dėl nustatytų grubių pažeidimų, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šių metų rugsėjo 16 d. laikinai sustabdė restorano „Apvalaus stalo klubas“ veiklą.

Atnaujinti ją ši viešojo maitinimo įmonė galės tik po pakartotinio inspektorių patikrinimo, pašalinusi visus nustatytus trūkumus ir medikams patvirtinus, kad įmonės personalas yra sveikas ir gali tvarkyti maistą.