„Sekmadienį 13 val. susirinkime prie didžiausios vartojimo šventovės Baltijos šalyse – Vilniaus „Akropolio“. Visi kartu patraukime į „Ermitažą“, išsirinkime po vieną varžtelį ar vinį, paprašykime pasverti arba supakuoti ir stokime į eilę. viena iš tragedijos Rygoje versijų, kad pastatas buvo sutvirtintas netinkamais varžtais“, – rašoma organizatorių kvietime.

Prie nupirktų varžtų siūloma pridėti kasos čekį arba lipnųjį lapelį su užrašu: „Įsisuk varžtelį ir susimąstyk“, „Iš žudikų neperku“, „Apie gyvybę nepagalvota“ arba panašiai, ir įteikime „Akropolyje“ dykinėjančiam tikram pirkėjui.

DELFI primena, kad Latvijoje taip pat plinta pasipiktinimas bendrovės vadovų elgesiu po tragedijos Rygos „Maximoje“, kurios metu žuvo 54 žmonės.

Portalas tvnet.lv publikuoja internautų iš Lietuvos ir Latvijos komentarus apie buvusį „Maxima Latvija“ vadovą: 

„Važiavo A. Jasinskas gatve. Atsitrenkė į kitą automobilį. Padarė dar vieną avariją, po to numušė dar kitą mašiną. Jis išeina ir sako: aš nekaltas! Kalti tie, kurie gamino mano automobilį“.

„Maxima! Nedarykite gėdos Lietuvai! Sukaupkite drąsos ir atsistatydinkite!“.

„Latviai! Mes su jumis!!!“.

„Kaip galite taip kalbėti, kai mūsų kaimynai Latvijoje gedi ir yra ištikti šoko?! Jūs nekalti? Jūs neturite sąžinės!“.

„Daugiau neisime į jūsų „Maximą“. Mums nusispjaut ant jūsų kalėdinių dovanų ir jūsų nuolaidų!“.
Daugelyje komentarų pastebima, kad visa „Maximos“ vadovybė yra labai išpuikusi ir pasipūtusi, nes šis tinklas seniai dirba Lietuvoje ir visose Baltijos valstybėse.

Kaip rašo kai kurie komentatoriai, „tragedija jų nepakeitė. „Maximos“ puikybė pirmoje vietoje. Mes, girdi, svarbiausi“.

Latvijoje plinta ir „Pistonų“ parodija, kurios pagrindinė mintis – „Aš esu „Maxima“, man viskas p**ui!“.

Internetu besinaudojantys latviai ketvirtadienį pradėjo masiškai siuntinėti laiškus Lietuvos Prezidentės kanceliarijai.

Nuorodas į laišką, kurį reikėtų pasiųsti Lietuvos prezidentės kanceliarijai, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė ir Europos Parlamento narė Sandra Kalnietė, Europos Komisijos atstovybės Latvijoje atstovė spaudai Sanita Emberga, buvęs ūkio ministras Artis Kamparas, politologė Iveta Kažoka, PBK laidų vedėja Natalija Vasiljeva ir daug kitų.

DELFI primena, kad situacija paaštrėjo po ketvirtadienį „Maxima Latvija“ surengtos spaudos konferencijos, kurios metu tuometis bendrovės vadovas Gintaras Jasinskas tvirtino neketinantis atsistatydinti, nes „atsistatydina tie, kurie jaučia savo kaltę“.

Taip pat, kaip rašo delfi.lv, per spaudos konferenciją „Maxima Latvija“ vadovas į daugelį klausimų apie tragediją neatsakė ir pažadėjo pateikti atsakymus raštu. G. Jasinskas negalėjo atsakyti ir į klausimą, kokia įstaiga išdavė prekybos centrui leidimą tęsti darbą tuo metu, kai ant pastato stogo vyko statybos darbai.

Tokiais jo žodžiais pasipiktinimą išreiškė ne tik Latvijos žmonės, bet ir užsienio reikalų ministras Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius.

Į užsienio reikalų ministeriją dėl bendrovės vadovo pasisakymų buvo iškviestas Lietuvos ambasadorius Ričardas Degutis.

Ketvirtadienio vakarą šia tema bendravo Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis. Ketvirtadienio vakarą „Maxima“ akcininkai nusprendė atleisti G. Jasinską iš „Maxima Latvija“ vadovo pareigų. Kol kas nežinoma, ar jis turės kokias nors pareigas „Maxima Group“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)