Vienas iš keturių sudegusiame turguje dirbančių ūkininkų Tadas Gurskas DELFI sekmadienį tvirtino neturįs kito pasirinkimo.

„O ką daryti, kai aruodai pilni daržovių. Juk ir taip per naktį praradome 10 tūkst. eurų – sudegė du mūsų mediniai nameliai. Nežinau, kodėl kiti nedirba, gal jie per daug šokiruoti to, kas įvyko“, – sakė jis.

Ūkininkas pirkėjams sekmadienį siūlė daržovių, obuolių, riešutų, kiaušinių.

Į sudegusio ūkininkų turgaus aikštelę apie pietus užsuko viena kita mašina, tačiau įprasto turgaus sekmadienio tai nė iš tolo nepriminė. T. Gurskas skaičiuoja, kad šį sekmadienį prekyba vyko kaip įprastą darbo dieną.

„Užsuka žmonės, 80 proc. yra tokių, kurie grįžta sutvarkę kapus ir apskritai nieko nežino apie gaisrą. Galiu Jums atvirai pasakyti, kad pati geriausia diena turguje būdavo šeštadienis, sekmadienį įprastai suprekiaudavome pusę to, ką šeštadienį. Žinote, šiame turguje kiekvienas pirkėjas turėdavo savo dieną ir savo valandą“, - kalbėjo ūkininkas.

Šeštadienį po paryčiais niokojusio gaisro turguje niekas nedirbo – į teritoriją neįleido nelaimės vietoje dirbę ekspertai.

„Esu 200 proc. tikras, kad turgus buvo padegtas specialiai. Juk penktadienio naktį visi prekybininkai turi pasiruošę daugiausiai prekių, žinojo, kad mėsa gerai degs. Pažiūrėjus į mėsos kioskus verkti norisi“, - kalbėjo T. Gurskas.

Jis yra pasiryžęs prekiauti lauke iki šalčių.

Centrinės ūkininkų prekyvietės administratorius komentarų kol kas neteikia.

DELFI primena, kad didžiulio gaisro, kilusio šeštadienio rytą, apie 4.21 val., padariniai iš tiesų tragiški. Paryčiais įsiplieskusi ugnis buvo tiesiog nevaldoma – ji išplito vos per keletą minučių. Medinis turgavietės pastatas bei alkoholio išparduotuvė sudegė iki pamatų. Ugniagesiams pavyko užgesinti sekmininkų bažnyčios stogą bei greta esančius namus.

Gaisro priežastis kol kas nėra aiški. Neatmetama ir padegimo versija. Įvykis tiriamas, bet tenka pripažinti, kad tokie tyrimai trunka gana ilgai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)