Tačiau pastaruoju metu ir latviai pajuto lietuvių antplūdį: mūsų tautiečiai pasienio miesteliuose Latvijoje skuba išleisti užsilikusius latus.

Šeštadieniais - didysis turgus Biržuose. Kaip teigia vietos prekybininkai, čia beveik kas antras pirkėjas latvis. Juos čia vilioja galimybė apsipirkti pigiau. Latviai prisipažįsta esantys gan dažni Biržų turgaus lankytojai. Pasienio gyventojai čia apsipirkti atvažiuoja kas savaitę.

„Čia galima pigiau visko nusipirkti, Latvijoje nėra taip pigu“, - TV3 „Žinioms“ sakė pirkėjas iš Latvijos. Latviai gerokai daugiau ir pigesnių prekių randa ne tik Biržų turguje, bet ir užvažiuoja apsipirkti į arčiau pasienio esančias miestelių parduotuves.

Pasienio ruože Germaniškyje įsikūrusios parduotuvės vedėja sako, kad kaimynams apsipirkti čia apsimoka ir po euro įvedimo. „Yra nuolatiniai klientai, kur tikrai žinome, kad atvažiuoja ir viską perkasi: nuo pieno produktų iki mėsos“, - sakė parduotuvės vedėja Kristina Klyvienė.

„Pas jus daugiausia perkame mėsos produktus, nes kokybė geresnė ir pigiau“, - kalbėjo iš Latvijos atvykęs Nikolajus. Kitas latvis Andrejus sakė, kad po euro įvedimo jų šalyje produktų kainos išaugo.

Kol latviai mūsų šalyje šturmuoja lietuviškas parduotuves, pasienyje ties Biržais taip pat sujudimas: latviams įsivedus eurą, lietuviai skuba išleisti užsilikusius latus.

„Dabar labai daug kas paskutinius latus stengiasi išleisti“, - sakė Elita, Skaiskalnės parduotuvės vedėja. Tai, kad lietuviai suskubo išleisti latus, TV3 „Žinioms“ patvirtino ir ūkininkė iš Latvijos Sandra Žalutka.

Pasienio prekeiviai nerimauja, kad latvių antplūdis į jų parduotuves Lietuvoje kitąmet gali atslūgti, jei mūsų šalyje taip pat bus įvestas euras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (512)