Pranešama, kad sprendimas priimtas remiantis telefoniniais Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano pokalbiais, rašo tvrain.ru.

Šių dviejų šalių vadovai telefonu aptarė būtinybę atkurti dvišalius santykius, o Turkijos prezidento R. T. Erdogano administracija pranešė, kad vykusios derybos buvo gana pozityvios.

Remiantis CNN šaltiniu R. T. Erdogano administracijoje, V. Putinas ir R. T. Erdoganas susitarė dėl asmeninio susitikimo.

Turkijos ir Rusijos prezidentų pokalbis truko 45 minutes. Pranešama, kad V. Putinas kalbėdamasis su R. T. Erdoganu pareiškė užuojautą dėl Stambulo oro uoste įvykdyto teroristinio išpuolio.

Kremlius sakė, kad R. T. Erdoganas atsiprašė dėl incidento, įvykusio prie Turkijos ir Sirijos sienos.

Tačiau Turkijos pareigūnai sakė, kad R. T. Erdoganas savo laiške Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui tik „išreiškė apgailestavimą“ dėl to incidento, o ne tiesiogiai atsiprašė.

Taip pat pranešama, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį nurodė savo vyriausybei pradėti sankcijų Turkijai, kurios buvo įvestos turkams pernai numušus rusų karo lėktuvą, panaikinimo procesą.


„Prašau, kad Rusijos vyriausybė pradėtų bendrų prekybos ir ekonominių ryšių su Turkija normalizavimo procesą“, – sakė V. Putinas per vyriausybės posėdį, telefonu pasikalbėjęs su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Gerokai sumažėjo turistų

Kaip rodo gegužės pabaigoje paskelbti Turkijos turizmo ministerijos duomenys, balandį Turkijoje apsilankė 28 proc. mažiau užsieniečių nei pernai. Tai yra didžiausias sumažėjimas per septyniolika metų.

Ketvirtąjį šių metų mėnesį Turkiją aplankė 1,8 mln. užsienio turistų, arba beveik 700 tūkst. žmonių mažiau nei tą patį praėjusių metų mėnesį.

Šalį visų pirma lenkė turistai iš Rusijos – antroji didžiausia lankytojų grupė po vokiečių. Keleivių srautai iš Rusijos sumažėjo 79,3 proc. – nuo 150 tūkst. iki 31 tūkst. žmonių.

Turistų iš Vokietijos skaičius sumažėjo 35 proc., iš Didžiosios Britanijos – 24 proc., iš Graikijos – 27 proc., iš Italijos – 55 proc., iš Japonijos – 42 proc.

Turistų, keliaujančių į Turkiją, sumažėjo beveik iš visų šalių, išskyrus Ukrainą ir Gruziją, iš kurių į Turkiją balandį turistų atvyko daugiau – atitinkamai 28 ir 34 procentais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (715)