Renginyje dalyvaus ne tik iš užsienio į tėvynę sugrįžę, tačiau ir Lietuvoje gyvenantys, gyvenimo pulsą bei tendencijas puikiai jaučiantys savo sričių profesionalai.

Tarp jų – puikiai visiems žinomi istorikas Alfredas Bumblauskas bei investicijų į informacines technologijas bendrovės „INVL Technology“ vadovas Kazimieras Tonkūnas.

Istorijos profesorius Alfredas Bumblauskas dalinsis savo įžvalgomis, apie tai, kodėl verslas ir verslumas istoriškai atsidūrė už lietuviškosios tapatybės ribų ir yra mums tarsi svetimas.

Remdamasis didžiojo istorinio naratyvo analize, jis siekia paaiškinti, kodėl nuolat dairomės į praeitį ir ją įsivaizduojame kaip „aukso amžių“, nors faktai byloja visai ką kitą – dar niekada Lietuva nėra gyvenusi taip turtingai, komfortiškai ir saugiai, kaip dabar.

A. Bumblausko teigimu, būtent iš Lietuvoje gausiai gyvenusių žydų, kurie neturėdami žemės išmoko pragyventi kurdami savo verslus, ir mes turėjome galimybę mokytis verslumo, nors mūsų pačių tapatybė formavosi ir buvo grįsta žemdirbiška pasaulėjauta.

Investicijų į informacines technologijas bendrovės „INVL Technology“ vadovas Kazimieras Tonkūnas dalinsis ne tik savo patirtimi bei požiūriu apie lietuvišką identitetą, bet ir pristatys, kaip Lietuva ir lietuviai atrodo kitų pasaulio tautų akimis.

Mes dažnai pagrįstai manome, kad esame alkani ir norintys įrodyti sau bei pasauliui, jog galime būti tarp augančių ir atvirų valstybių, gebame prisitaikyti prie pokyčių bei patys juos kurti, tačiau ar tiktai viską apie save žinome ir esame apmąstę? K. Tonkūno pranešimas Pasaulio lietuvių ekonomikos forume – tai tarsi veidrodis, leidžiantis įdėmiau apžiūrėti ne tik plačią tautos šypseną, bet ir raukšleles.

„Trys Lietuvos: sujungti negalima atskirti“ – tokia aštuntojo PLEF forumo tema pasirinkta neatsitiktinai.

Ekonomistai pripažįsta, kad Vilnius auga daug sparčiau, nei šalies regionai, todėl formuojasi trys Lietuvos – sostinė, mažieji miestai ir, žinoma, užsienio šalyse gyvenantys lietuviai. Todėl kyla daug iššūkių, kaip sukurti ir plėtoti šias tris skirtingas Lietuvas jungiančius saitus.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas Lietuvos verslo konfederacijos inicijuotas Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas siekia sutelkti po įvairias šalis pasklidusias sėkmingus verslo, meno, kultūros ir kitų sričių lyderius iš Lietuvos.

Renginio tikslas – telkti viso pasaulio lietuvius, bendrauti, bendradarbiauti, tobulėti, skatinti domėtis savo šalimi ir kurti ateities Lietuvą. Nuo 2009 m. renginys vyko Čikagoje, Tel Avive, Londone bei Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)