Dauguma amerikiečių moterų, patekusių į reitingą, paveldėjo savo turtą, penkios dalijasi turtu su savo vyrais ir tik septynios moterys iš sąrašo pasiekė sėkmės versle savarankiškai.

Vidutinis reitingo dalyvių amžius siekia 65 metus. Kaip pastebi „Forbes", tik 13 proc. 400 turtingiausių JAV žmonių, įtrauktų į reitingą, sudaro moterys. Bendrasis JAV moterų valdomas turtas, „Forbes" duomenimis, sudaro 290 mlrd. dolerių.

Reitinge pirmauja Alice Walton, Waltonų šeimos atstovė, (jos turtas vertinamas 32 mlrd. dolerių), antrojoje vietoje atsidūrė jos teta - Christy Walton (30,2 mlrd. dolerių). Trečiąją vietą užima konditerijos imperijos „Mars" steigėjo anūkė - Jacqueline Mars (23,4 mlrd. dolerių).

Į turtingiausių JAV moterų reitingo penketuką pateko ir Steve'o Jobso našlė Laurene Powell Jobs (19,1 mlrd. dolerių) ir Anne Cox Chambers, „Cox Enterprises" mažumos akcininkė, jos turtas vertinamas 18 mlrd. dolerių.

Anksčiau skelbta, kad pagal „Forbes" versiją, vienas iš „Microsoft" korporacijos įkūrėjų verslininkas Billas Gatesas turtingiausių amerikiečių sąraše neužleido savo pozicijos ir 400-uke jau 22 kartą iš eilės užėmė pirmąją vietą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)