"Helios" akcijas buvo bandoma parduoti nuo šių metų vasario - tada jį buvo siūloma pirkti už 9 mln. litų, vėliau kaina sumažinta iki 5 mln. litų. Sumažinus ją iki 3,5 mln. litų, aukcione dalyvavo du juridiniai asmenys, kurių vienas 91,19 proc. akcijų įsigijo už 4,52 mln. litų.

Vilniaus miesto savivaldybės Ekonomikos departamento Turto valdymo ir privatizavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Danguolė Juškevičienė BNS sakė, kad parduodant kino teatro akcijas nebuvo nustatyta jokia sąlyga veiklos tęstinumui išlaikyti - naujasis "Helios" savininkas su pirkiniu galės elgtis savo nuožiūra.

Naujasis kino teatro savininkas taip pat perims ir visus įsipareigojimus, jis turės grąžinti kino teatrų paimtas paskolas. Anot D. Juškevičienės, dar šį mėnesį įvyks ir kino teatro "Vilniaus kinas" akcijų aukcionas.

"Susidomėjimas šiuo kino teatru yra, ir manome, kad jis taip pat bus parduotas", sakė D. Juškevičienė. Kino teatro "Vilniaus kinas" iki šiol nebandyta parduoti. Jis įvertintas 2,098 mln. litų ir bus parduodamas lapkričio 28 dieną. D. Juškevičienė sakė, kad ateityje taip pat bus bandoma parduoti kino teatro "Lietuva" akcijas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją