"Jei viskas vyks kaip iki šiol ir savo darbą dirbs tik OPEC, situacija blogės", sakė jis praėjus tik dienai po to, kai kartelis naftos pardavimus padidino jau trečią kartą per metus dar 800 tūkst. barelių per dieną.

A. Rodriguezo teigimu, OPEC naftos pardavimus galėtų padidinti tik dar 2 mln. barelių per dieną, beje, ši nafta rinkoje nėra itin paklausi.

Pasak A. Rodriguezo, OPEC ir kiti naftos tiekėjai naftos gavybos pajėgumus didina taip sparčiai, kaip tik yra įmanoma, tačiau naftos rinkos problemos susijusios ne su žaliavos tiekimu.

OPEC ministrai pabrėžė, kad naftos kainos išaugo dėl problemų naftos perdirbimo, transportavimo ir paskirstymo sektoriuose bei spekuliacijų.

Pasak ministrų, sumažinusios perdirbtos naftos importo mokesčius importuojančios valstybės ir pasitarnautų vartotojams, ir išvengtų infliacijos augimo pavojaus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją