Straipsnis iliustruotas prieš ketverius metus daryta tuometinio Rusijos premjero Vladimiro Putino ir prezidento Dmitrijaus Medvedevo nuotrauka (šiuo metu pirmieji šalies asmenys yra „apsikeitę“ postais ), kurioje jie ragauja lietuvišką duoną.

Tačiau leidėjai nelabai gilinosi ar sąmoningai nutylėjo, kokiomis aplinkybėmis daryta nuotrauka. Parašas po nuotrauka išdidžiai skamba, kad „Vladimiras Putinas ir Dmitrijus Medvedevas renkasi tautinius produktus“.

Iš tiesų nuotraukoje užfiksuoti kelerių metų senumo įvykiai.

2010 m. rugsėjo pabaigoje Rusijos televizijos kanalas NTV žiniose parodė trumpą reportažą apie tai, kaip šalies prezidento rezidencijoje šalia Maskvos penktadienio vakarą susitikę D.Medvedevas ir V.Putinas pradeda kandidatūrų į naujuosius Rusijos sostinės merus aptarimą

Prezidentas ir premjeras kalbėjosi prie vakarienės stalo. NTV parodė, ką V.Putinas ir D.Medvedevas pasakė pačioje vakarienės pradžioje, kol žurnalistai galėjo filmuoti, fotografuoti ir klausytis.

"Štai, tik ką buvau žemės ūkio parodoje "Auksinis ruduo". Tai joje lietuvių gamintojai aprūpino duona. Paragaukim", - rodydamas į stalo viduryje besipuikuojantį didžiulį, apvalų juodos duonos kepalą tarė V.Putinas.

"Būtinai paragausim. Dėkojame lietuvių draugams už tokią dovaną. Mums labai svarbu, kad būtų palaikomi ryšiai su šia šalimi", - atsakė D.Medvedevas, keldamas pieno stiklinę.

Publikacija Yra savo. Vladimiras Putinas ir Dmitrijus Medvedevas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (404)