Rokiškėnų surinktos mašinos "Gazel" ir "Sobol" bus realizuojamos Rusijoje bei kitose Europos valstybėse.

Pasak Rokiškio mašinų gamyklos generalinio direktoriaus Rimgaudo Kilo, iš Nižnij Novgorodo jau atgabenti pirmieji "Gazel" ir "Sobol" komplektai. Prie naujos surinkimo linijos darbuosis apie šimtą žmonių.

Direktorius teigia, jog pirkėjus domina Europos standartus atitinkančios kokybės ir palyginti nebrangios mašinos. "Gazel" kainuoja maždaug 9, "Sobol" - 7-7,5 tūkstančio JAV dolerių. Beje, Tarptautinė automobilių asociacija leido šioms mašinoms parinkti lietuviškus pavadinimus ir sukurti naują ženklą į jį įkomponuojant ir GAZ ženklą - bėgantį elnią.

Tarybiniais metais prestižinius automobilius "Volga" gaminusi bendrovė GAZ šiuo metu gamina įvairias mašinas - nuo lengvųjų iki specialios paskirties automobilių.

Įmonės vadovas sako, kad derybos su Nižnij Novgorodo bendrovės GAZ direkcija tęsėsi beveik metus. GAZ ekspertai dar šių metų pradžioje teigiamai įvertino Rokiškio mašinų gamyklos galimybes, tačiau prieš priimant sprendimą aiškinosi rinkos poreikius ir ieškojo finansavimo šaltinių.

Automobilių surinkimą Rokiškyje planuojama plėsti - su kitomis šalies įmonėmis tariamasi dėl stiklų, plastmasinių detalių gamybos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją