Norvegai, savo šalyje esantys vieni iš didžiausių nekilnojamojo turto valdymo sektoriuje, pranešė praėjusios savaitės pabaigoje susitarę su dabartiniu "Reval Hotelligrupp" akcininku investicijų fondu "Baltic Republics Fund" dėl pastarojo valdomo 44% viešbučių bendrovės akcijų įsigijimo per 10 d.

Šiuo metu "Linstow" priklauso 8% Estijos bendrovės akcijų, tad norvegams atiteks kontrolinis "Reval HG" akcijų paketas. Po būsimo sandorio pagal Estijos vertybinių popierių biržos taisykles "Linstow" žada skelbti privalomąjį pasiūlymą likusioms "Reval HG" akcijoms supirkti.

Iš karto po sandorio norvegai ir estai žada pradėti aktyvų bendradarbiavimą kuriant viešbučių tinklą Baltijos šalyse. Estai taps šio tinklo vadybos firma.

"Linstow International" taip pat kontroliuoja didžiausią Lietuvos viešbutį "Lietuva". Anksčiau buvo skelbiama, kad 1998 m. įsigyto viešbučio rekonstrukcija atidedama dėl savininkų noro rasti tarptautinį viešbučių tinklą, prie kurio "Lietuvą" būtų galima prijungti.

Tokiu tinklu ir turėtų tapti "Reval" viešbučių grupė, todėl tikėtina, kad pagaliau bus pradėta atnaujinti ir "Lietuvą".

Be "Lietuvos", "Reval" tinklui priklausys ir kartu su UAB "Transmeda" šiuo metu statomas vidutinės klasės turistinis viešbutis Vilniuje.