Finansų analitikė Margarita Starkevičiūtė teigė metų pradžioje tikėjusi, kad trečiąjį ketvirtį BVP augs apie 3-4 proc.

"Metų pradžioje tikėjomės didesnio augimo trečiąjį ir ketvirtąjį ketvirtį, nes praėjusių metų pabaiga buvo labai bloga. Bet vėliau Vyriausybė pernelyg sumažino vidaus vartojimą, antra, nesiėmė priemonių restruktūrizuoti biudžeto skolą verslui, ir trečia, įmonių pelnus sumažino euro kurso smukimas JAV dolerio atžvilgiu. Galima buvo prognozuoti, kad visos šios aplinkybės turės neigiamos įtakos ekonomikos augimui", BNS kalbėjo analitikė.

Statistikai prognozuoja, kad ketvirtąjį šių metų ketvirtį BVP taip pat augs, o metinis augimas bus ne mažesnis nei devynių mėnesių.

Tačiau, pasak M. Starkevičiūtės, m etinis ekonomikos augimas bus mažesnis nei tikėtasi. "Noriu pabrėžti, kad mūsų rezultatai bus patys prasčiausi regione - Baltijos šalyse, Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Lenkijoje. Jeigu aplinkui visur ekonomika auga, o vienos Lietuvos - ne, tai mes turime rimtai apsvarstyti, kad ekonominė politika buvo įgyvendinama neteisingai. Jeigu Vyriausybė nebūtų pasirašiusi ekonominės politikos memorandumo su TVF, tai, manau, ekonomika būtų augusi tiek, kiek Estijoje ir Latvijoje", tvirtino M. Starkevičiūtė.

Ji, be kita ko, pabrėžė, jog prognozuojamas pasaulinis ekonomikos augimo vidurkis šiemet bus 4,7 proc., o Lietuvoje - apie 2 proc. "Tai puikiausiai liudija visas mūsų problemas ir netinkamą politiką", pabrėžė M. Starkevičiūtė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją