Mažmeninė prekyba rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, išliko tokia pati, o palyginti su 1999-ųjų rugsėju, - išaugo 18,2 procento.

Negalutiniais Statistikos departamento duomenimis, vien automobilių ir motociklų pardavimo, techninės priežiūros ir remonto paslaugų bei automobilių degalų pardavimai sausį-rugsėjį, palyginti su atitinkamu 1999-ųjų laikotarpiu, išaugo 8 proc., o rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, - sumažėjo 1 procentu.

Automobilių pardavimas per metus padidėjo 36,1 proc., o per mėnesį sumažėjo 11,3 procento.

Mažmeninės prekybos apyvarta (be prekybos automobiliais ir motociklais) per metus išaugo 12,1 proc., o per mėnesį sumažėjo 0,4 procento.

Nespecializuotose parduotuvėse, kuriose vyrauja maistas ir gėrimai, apyvarta per devynis šių metų mėnesius, palyginti su atitinkamu 1999-ųjų laikotarpiu, išaugo 24,8 proc. (per mėnesį sumažėjo 1,7 proc.).

Alkoholinių ir kitų gėrimų specializuota prekyba per sausio-rugsėjo mėnesius sumažėjo 38,2 proc. (per mėnesį išaugo 3,3 proc.), restoranų ir kitų maitinimo įmonių apyvarta - smuko 9 proc. (išaugo 3,6 proc.).

Prekybos ir maitinimo įmonių apyvartos pokyčiai pateikti be PVM.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją