Pasak kreipimąsi į Europos Komisiją inicijavusios Mažų alaus daryklų asociacijos pirmininkės Linos Šileikienės, toks EK atsakymas yra dėsningas, o operatyvumas nagrinėjant skundą patvirtina jo svarbą.

„Tikiuosi, kad teisingumas bus atstatytas artimiausiu metu, nes kiekviena nerimo ir nežinios diena kenkia mažųjų aludarių verslui, taip pat neabejoju, kad „atsakingi asmenys“ neapsiribos vien pažadais Europos Komisijai ir imsis realių veiksmų“ – teigia Lina Šileikienė.

Aludariai cituoja EK raštą, kuriame rašoma: „LR Alkoholio kontrolės įstatymas yra laikytinas „Techniniu reglamentu“ - taip yra apibrėžiama Europos parlamento direktyvoje 98/34/EC ir 1998 m. birželio 22 d. Tarybos priimtoje informacijos apie techninius standartus bei taisykles pakeitimo procedūroje. Pagal šiuos teisės aktus, apie ketinimus keisti LR Alkoholio kontrolės įstatymą buvo privaloma pranešti Europos Komisijai. Komisija nebuvo informuota apie šio įstatymo pakeitimus. Dėl to Komisija nori atkreipti dėmesį į Europos Sąjungos Tesingumo Teismo nagrinėtą bylą C-194/94 „CIA Security International“, kurios metu teismas padarė išvadą, kad negebėjimas vykdyti prievolę pateikti informaciją, kaip tai numatyta Direktyvoje 98/34, yra laikomas procedūros pažeidimu.“

Aludariai dėl įstatymo nuostatos į Europos Komisiją kreipėsi balandžio mėnesį. Vienas iš papildytų alkoholio įstatymų punktų nurodo, jog alų bei kitus silpnesnius alkoholinius gėrimus bus galima išpilstyti tik į ne didesnę nei 1 l talpos tarą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)